Kırıkkale'de Nevruz Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale'de Nevruz Kutlaması

Kırıkkale\'de Nevruz Kutlaması

Kırıkkale'de nevruz kutlaması 21 Mart Nevruz Bayramı nedeniyle Kırıkkale de Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Nevruz etkinlikleri kapsamında, Cumhuriyet meydanında Nevruz ateşi, Demir Dövme töreni, Yumurta Tokuşturma oyunu, Halk Oyunları gösterisi ve ustalar grubu konseri yapıldı.

21.03.2015 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale'de nevruz kutlaması

21 Mart Nevruz Bayramı nedeniyle Kırıkkale de Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Nevruz etkinlikleri kapsamında, Cumhuriyet meydanında Nevruz ateşi, Demir Dövme töreni, Yumurta Tokuşturma oyunu, Halk Oyunları gösterisi ve ustalar grubu konseri yapıldı.

Kırıkkale'de Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kutlamalar, Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, törende yaptığı konuşmada, son 10 yıldır Nevruz gününün, ülkede bir bayram günü olmaktan ziyade endişe günü olduğunu öne sürdü.

Nevruz vasıtasıyla birçok kentte, caddelerde, sokaklarda, mahalle aralarında istenmeyen görüntülere tanıklık edildiğini vurgulayan Çetin, "Nevruz'un gelişi, bayramın heyecanını uyandıracak yerde endişenin kıpırtısını yüreğimizde hissetmemize neden olmuştur. Kendi kırıklıklarımızı onarmak, kendi yaralarımızı sarmak yine bizim işimizdir. Bunu başkalarından bekleyemeyiz. Bugün geldiğimiz noktada Nevruz artık bir edişe günü değil, bayram gününü kutlamaya doğru hızla yol almaktadır" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Vali Yardımcısı Abdullah Arslaner ve beraberindekiler tarafından nevruz ateşi yakıldı ve temsili olarak demir dövüldü. Ustalar grubunun konseri ve halk oyunları ekiplerinin gösterileri ile nevruz etkinlikleri son buldu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale'de Nevruz Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement