Kırıkkale'de Öğrencilere Ağız Bakımı ve Diş Sağlığı Eğitimi Verildi - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale'de Öğrencilere Ağız Bakımı ve Diş Sağlığı Eğitimi Verildi

Kırıkkale\'de Öğrencilere Ağız Bakımı ve Diş Sağlığı Eğitimi Verildi

Kırıkkale’nin Ahılı köyündeki öğrencilere yönelik Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından ağız bakımı ve diş sağlığı eğitimi verildi.

12.03.2014 16:34

Kırıkkale'nin Ahılı köyündeki öğrencilere yönelik Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından ağız bakımı ve diş sağlığı eğitimi verildi.

Diş Hekimliği Fakültesi son sınıf öğrencileri "Sosyal Sorumluluk Projesi" kapsamında Ahılı Ortaokuluna gelerek köydeki ilk ve ortaokul öğrencilerinin ağız bakımları yapılarak diş sağlığı konusunda da eğitim verildi.

Öğrenciler adına konuşan Pratisyen Diş Hekimi Osman Ulaşlı, çocuklarda meydana gelen diş çürüklerinin büyüme ve gelişmeyi olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Ulaşlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diş Hekimliği Fakültesi olarak Dekanımız Prof. Dr. Gürkan Gür'ün de destek verdiği Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında sadece belirli okullara değil herkese ulaşarak ağız ve diş sağlığı konusunda daha kapsamlı çalışmalar yapmayı hedefledik. Projemizin devamı için il il, köy köy geziler yaparak ağız ve diş sağlığı bakımı konusunda özellikle de çocuklara bu eğitimleri vermek istiyoruz."

Ulaşlı, anne ve babalara da çağrıda bulunarak çocuklarda diş çürükleri oluşmadan hekime başvurmaları bu nedenle 6 ayda bir ağız ve diş sağlığı kontrollerinin düzenli olarak yapılarak çocuklarda oluşabilecek diş çürüklerinin önüne geçilebileceğini sözlerine ekledi.

Etkinlikte öğrencilere maket üzerinde diş fırçalama tekniği uygulamalı olarak gösterilmesinin ardından diş fırçası ve macun dağıtıldı. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırıkkale'de Öğrencilere Ağız Bakımı ve Diş Sağlığı Eğitimi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement