Kırıkkale Parkta Bulunan Çantada 4 Kilo Değil 40 Gram Altın Varmış - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale Parkta Bulunan Çantada 4 Kilo Değil 40 Gram Altın Varmış

Kırıkkale Parkta Bulunan Çantada 4 Kilo Değil 40 Gram Altın Varmış

Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde çalışan 3 görevlinin Hüseyin Kahya Parkı kenarında bulduklarını ve içinde 4 kiloya yakın olduğu belirtilen altın dolu çantada gerçekte 40 gram altın olduğu iddia edildi.

25.12.2014 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde çalışan 3 görevlinin Hüseyin Kahya Parkı kenarında bulduklarını ve içinde 4 kiloya yakın olduğu belirtilen altın dolu çantada gerçekte 40 gram altın olduğu iddia edildi. Unuttuğu çanta zabıta görevlileri ve kuyumcu tarafından telefonla ulaşılarak kendisine teslim edilen firma yetkilisi Ufuk Tıpa ise altınların ne kadar olduğuna ilişkin soruyu yanıtsız bıraktı.

Zabıta görevlilerince Kırıkkale Hüseyin Kahya Parkı'nın hemen yanında Hüseyin Kahya İş Merkezi önünde bulunduğu ve altın dolu olduğu idia edilen çanta, uzun süren çaba ardından götürülen kuyumcuda, Ankara'ya giderken Elmadağ'dan dönerek gelen firma yetkilisi Ufuk Tıpa teslim edildi. Çantanın içinde bu kez 4 kilo altın olmadığı, sadece 40 gram olduğu iddia edildi. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Zabıta Müdürlüğü'nde görevli Aydın Uğurer, Ekrem Köksal ve Temizlik Amiri Alparslan Yurtoğlu ile birlikte çanta içersinde bulunan altınlarla ile ilgili açıklamada bulundu. Başkan Saygılı, açıklamasında şunları söyledi: "Rutin kontrol yapan zabıta ve temizlik işleri amirimiz, Zafer Caddesi'nde bulunan iş merkezinin önündeki küçük parkta bir çantayı çocukların karıştırdıklarını görüyor. Çantanın içerisinde bazı evraklar ve altın var. Müdahale ederek firmayı tespit ediyorlar. Bulunan, sarraflara altın dağıtan bir firma. O firma yetkilisi Kırıkkale'yi terk ederek yoldaymış. Firma yetkilisi tekrar Kırıkkale'ye dönüyor. Onun olduğundan emin olarak ve çantadaki altınları teslim ediyorlar. Kolluk kuvvetimiz olan zabıta üzerine düşeni yapıyor. Arkadaşlarımız işlerini yaptı. Yanlış bir şeye tenezzül etmediler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu, bir insanlık görevi ve yapılması gerekendi, yapıldı. Bir çanta dolusu altın, ne kadar olduğunu bilmiyoruz. Biz sadece görevimizi yaptık. Bu, bir performanstır. Arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi ileteceğiz."

Zabıta Memuru Aydın Uğurer ve çantayı iş merkezinin kenarında bulan Kırıkkale Belediyesi Zabıta Memuru Aydın Uğurer ise, yaptıkları açıklamada, "3 arkadaş normal görevimizi yaparken çantayı çocukların karıştırdığını gördük. Çantanın içinden kaşe düştü. Bir sarrafa girdik. Sarraf, firma yetkilisini aradı, geldikten sonra teslim ettik. Çantanın ağzı açıktı ve altınlar da gözüküyordu" dedi.

Kuyumcu Memduh Yumuşak ise, zabıta ekiplerinin son derece insani bir davranış sergileyip, örnek olduklarını söyledi. Yumuşak, çantanın açılmadan getirildiğini ifade ederken, "Bunları tanıdığımızı söyledik ve adamlara telefon açtık. Çağırdık, çanta parkta unutulmuş. İnce klepsi olarak 35-40 gram altın vardı. Tabii ki önemli evrakları ve pos makineleri vardı çantanın içinde. Güzel ve çok hoş bir davranış elbette. Zabıtanın takdire şayan davranışı bu. 30 gram değil 30 kilo altında olabilirdi. Ama adam açmadan getirerek güzel bir şey yaptı. Kesinlikle 4 kilo altın değil, 30-40 gram bir altın vardı."

Bu arada altınları unuttuğu belirtilen firma yetkilisi Ufuk Tıpa'ya DHA muhabiri telefonla ulaştı. Tıpa, çantanın içinde ne kadar altın olduğuna ilişkin soruya "Bu konuda konuşmak istemiyorum" karşılığını verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale Parkta Bulunan Çantada 4 Kilo Değil 40 Gram Altın Varmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement