Kırım Türklerinin Kültürü Hayat Buldu - Son Dakika
Yerel

Kırım Türklerinin Kültürü Hayat Buldu

Kırım Türklerinin Kültürü Hayat Buldu

Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kültür Günleri, Ramazan ayı dolayısıyla verilen kısa bir aranın ardından yeniden start aldı.

19.08.2014 09:34  Güncelleme: 09:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kültür Günleri, Ramazan ayı dolayısıyla verilen kısa bir aranın ardından yeniden start aldı. Kültür Günleri kapsamında bu Pazar günü yöresel yemeklerinden danslarına varıncaya kadar Düzce'de Kırım Türklerinin kültürü hayat buldu.

Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kültür Günleri, Kırım Türklerinin tanıtılmasıyla Ramazan ayının ardından yeniden start aldı.

Her Pazar farklı bir etnik kültürün Düzce Belediyesi önünde tanıtılarak etnik kimlikler arasındaki birlik beraberliğin pekiştirilmesinin amaçlandığı Kültür Günleri'nin bu haftaki ev sahibi Düzce Kırım Türkleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği oldu. Kırım Türkleri, Düzce Belediyesi önüne kurulan stantlarda kendi kültürlerine ait yöresel kıyafetleri, yemekleri ve el sanatlarını tanıtma fırsatı buldu.

Etkinlikte en dikkat çeken unsur ise halk oyunları oldu. Kırım Türklerine ait halk oyunları ve müziklerle Düzceliler keyifli dakikalar yaşadı.

Gün boyu süren etkinliğe Kırım Türkleri Dernekleri Genel Merkezi Başkanı Tuncer Kalkay, Kırım Geliştirme Vakfı Başkanı Ümit Şilit ile Sakarya Kırım Türkleri Dernek Başkanı Şevket Öndüç de katıldı. Organizasyon sorumlusu Düzce Kırım Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Koordinatörü Osman Kesen etkinliğe katılanlarla tek tek ilgilenirken Düzce Kırım Türkleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İlyas Öz, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'e ve etkinliğe ilgi gösteren Düzcelilere teşekkür etti. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırım Türklerinin Kültürü Hayat Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement