Kırklareli'nden Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Kırklareli'nden Kısa Kısa

TMO hizmet binası yenileniyor.

19.11.2014 09:28

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Kırklareli Şube Müdürlüğü, yeni hizmet binasının yapımı sürüyor.

Şube Müdürü İhsan Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni hizmet binasının kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Ferah ve rahat bir ortamda vatandaşlara hizmet vereceklerini ifade eden Çakır, "Yeni hizmet binamızın dış cephesinde çalışmalar tamamlandı, iç tasarım çalışmaları sürüyor. Binanın yüzde 90'ı bitti. Yaklaşık 2 ay içinde binayı teslim alarak yeni binamızda hizmet vermeyi hedefliyoruz. Rahat, ferah ve modern bir ortamda vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet edeceğiz" diye konuştu.

- Uygulamalı girişimcilik kursları

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Kırklareli Müdürü Hasan Aksoy, uygulamalı girişimcilik kurslarına önem verdiklerini bildirdi.

Aksoy, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 yılda 49 bin 597'si kadın olmak üzere 106 bin 342 kişinin uygulamalı girişimcilik kurslarına katıldığını söyledi.

Uygulamalı girişimcilik kursları ile İŞKUR'a kayıtlı kişilerin iş kurmasını sağdıklarını belirten Aksoy, şöyle devam etti:

"Kursların ardından iş kuran 55 eski hükümlüye 330 bin, 20 engelli vatandaşa da 520 bin lira destek verdik. Kurslar ile İŞKUR'a kayıtlı kişilerin kendi işlerini kurmalarına ve geliştirmelerine yardımcı oluyoruz. Bu sayede işsizlik azaltılırken, ekonomide yeni ve sürdürülebilir işler de açılıyor." - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kırklareli'nden Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement