Kırklareli Valisi Civelek Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Kırklareli Valisi Civelek Açıklaması

Pınarhisar ilçesine bağlı Poyralı köyünde Yöresel Ürünler Çarşısı açıldı.

27.06.2016 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pınarhisar ilçesine bağlı Poyralı köyünde Yöresel Ürünler Çarşısı açıldı.

Vali Esengül Civelek, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Kırklareli'nin doğal, tarihi, kültürel varlıklarıyla çok çeşitli turizm seçeneği sunduğunu söyledi.

Kentin turizm ve yöresel ürünler açısından zengin bir destinasyona sahip olduğunu anımsatan Civelek, bu tür projeleri önemsediklerini ifade etti.

Yöresel Ürünler Çarşısı'nın köylülerin ekonomik girdilerine katkı sağlayacağına inandığını dile getiren Civelek, şöyle devam etti:

"İlimiz yöresel ürünler açısından çok farklı lezzetlere ve çeşitte ürünlere sahiptir. Özellikle et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bağcılık sektörü sayesinde gıda sektörü önemli kalitede ürünler üretmekte. Aynı zamanda bizler doğadan toplama ürünler, longoz fasulyesi, şeker pancarı pekmezi, erişte, kuskus, tarhana gibi kuru gıdalar olmak üzere de pek çok çeşitlikteki zenginlikte ilimizin gastronomi merkezi olabilecek şekilde bir potansiyele sahip olduğunu biliyoruz. Bu çok farklı lezzetteki yöresel ürünlerin halkımıza gelir sağlayacak, ekonomik fayda yaratacak, turizm de değerlendirilebilecek şekilde ön plana çıkarılabilmesi içinde bizim bu yöresel ürünleri desteklememiz, yöresel ürünler turizm ürünleri haline dönüştürmemiz ve bunların satışı içinde köylerimizde köy pazarları oluşturmamız gerekiyordu. Bu gün Poyralı'da ilk adımı attık ve yöresel ürünler çarşısının açılış törenini gerçekleştiriyoruz." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Civelek, Pınarhisar Kaymakamı Cemal Demiryürek ve beraberindekiler Yöresel Ürünler Çarşısı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kırklareli Valisi Civelek Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement