Kırmızı Bylocklu Adliye Ablası" Terör Örgütü Yöneticiliğinden Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Kırmızı Bylocklu Adliye Ablası" Terör Örgütü Yöneticiliğinden Tutuklandı

Kırmızı Bylocklu Adliye Ablası" Terör Örgütü Yöneticiliğinden Tutuklandı

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 20 gün önce gözaltına alınan ve FETÖ'nün adliyedeki çalışanlarından sorumlu olduğu ileri sürülen 'Rana' kod adlı Zeynep Karakaş, dün emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti.

26.10.2016 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 20 gün önce gözaltına alınan ve FETÖ'nün adliyedeki çalışanlarından sorumlu olduğu ileri sürülen 'Rana' kod adlı Zeynep Karakaş, dün emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcıvekili Zafer Koç tarafından sorgulanan Zeynep Karakaş, "Silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi ve tutuklandı

ÖRGÜTÜN ADLİYE ÇALIŞANLARINDAN SORUMLU

Savcılık sevk yazısında, FETÖ operasyonları kapsamında tutuklanan adliye çalışanlarının ifadelerinde 'Rana' kod adlı bir kadının adliyedeki katip ve mübaşirlerden sorumlu olduğunu söylemesi üzerine, söz konusu abla pozisyonundaki kişinin yapılan araştırmalar neticesinde Zeynep Karakaş olduğunun belirlendiği ifade edildi.

"KIRMIZI RENKLİ" BYLOCK KULLANICI

Adresinin tespit edilmesinin ardından Esenyurt'taki eve yapılan baskında Zeynep Karakaş'ın yargın merdiveninden kaçmaya çalışırken yakalandığı, şüphelinin çantasında yapılan aramada ise R serisine ait bir ABD doları elde edildiği belirtildi.

Savcılık ayrıca, bylock'u en yoğun kullananlar arasında olduğu için şüphelinin "kırmızı renkli kullanıcı" olark tespit edildiğini belirtti.

ÖRGÜT YÖNETİCİLİĞİ SUÇUNDAN TUTUKLANDI

Nöbetçi İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından ifadesi alınan Karakaş'ın suçlamaları reddettiği, 'abla' olmadığını söylediği öğrenildi. Hakimlik,şüphelinin FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile birlikte hareket eden "Yurtta Sulh Konseyi" içerisinde yer aldığı ve bu yasadışı örgütün amaçları doğrultusunda faaliyette bulunduğunu belirterek şüphelinin, "Silahlı terör örgütükurma ve yönetme" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

İSTİHBARATA KARŞI KOYMA EĞİTİMİ ALDIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

Savcılık kaynaklarınca edinilen bilgiye göre, şüpheli Zeynep Karakaş'ın, kendisine bağlı 5 ev ablasının olduğu, her ev ablasının sorumlu olduğu 2'şer evin bulunduğu öğrenildi. Şüpheli Zeynep K.'nın, istihbarata karşı koyma eğitimi aldığı, takipten kurtulmak amacıyla özel aracını kullanmayarak ticari taksiyle her yere gittiği de iddia edildi.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırmızı Bylocklu Adliye Ablası' Terör Örgütü Yöneticiliğinden Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement