Kırmızılı Kadınlar' Sergisi Foça'da Açıldı - Son Dakika
Yerel

Kırmızılı Kadınlar' Sergisi Foça'da Açıldı

Kırmızılı Kadınlar\' Sergisi Foça\'da Açıldı

Ressam Ayla Angın’ın ‘kırmızılı kadınlar’ isimli resim sergisi, İzmir’in Foça ilçesinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

30.09.2015 11:24

Ressam Ayla Angın'ın 'kırmızılı kadınlar' isimli resim sergisi, İzmir'in Foça ilçesinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Ressam Ayla Angın'ın merakla beklenen resim sergisi Foça Reha Midilli Kültür Merkezi'nde ziyarete açıldı. Eserlerinde yağlı boya tekniğini kullanan Angın, resimlerinde kadının gücünü, cesaretini ve yeteneğini resmetti. Açılan sergi, ziyaretçilerinde beğenisini topladı.

'Kırmızılı kadınlar' isimli resim sergisinin kendisi için çok önemli olduğunu ifade eden Ressam Ayla Angın, "Birincisi ben bir kadınım ve bu ülkede yaşıyorum. Hayatımın herhangi bir döneminde, mutlak surette kadın olduğum için ikinci plana atıldığım bir alan olmuştur her kadın gibi. İkincisi, gezi olayları sırasında TOMA'nın karşısında cesurca duran genç kızımız beni ve tüm ülkeyi çok etkilemişti. Tam da buradan yola çıkarak, resimlerimdeki tüm kadın figürlere 'kırmızı' giydirerek vurgu yapmak istedim. Bir kadının ne kadar cesur olabileceğini, kadını bastırmak için ne yaparsanız yapın kadının gücünü, o annelik duygusuyla gelen gözü karalığını, korumacılığını ve becerisini kimsenin engelleyemeyeceğini anlatmak istedim" dedi.

Ressam Ayla Angın'ın sergisi, 4 Ekim 2015 Pazar gününe kadar saat 09: 00 ve 19: 30 saatleri arasında ziyarete açık olacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırmızılı Kadınlar' Sergisi Foça'da Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement