Ezidilere Ensar Olacaklar - Son Dakika
Yerel

Ezidilere Ensar Olacaklar

Ezidilere Ensar Olacaklar

Başkan Bahçeci: "İlimize yerleşen Iraklı kardeşlerimize elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya çalışıyoruz"

16.08.2014 12:00  Güncelleme: 11:34

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, kente mülteci olarak yerleşen Iraklılara ellerinden gelen her türlü yardımı yapmaya çalıştıklarını bildirdi.

Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, ülkelerini terk edip dünyanın her köşesine dağılan Iraklı Ezidilerin bir kısmının da Kırşehir'e yerleştiğini anımsattı.

Belediye olarak Iraklı ailelere yardım eli uzatmak amacıyla Hayır Evi'nde hazırlanan gıda paketlerini ailelere dağıttıklarını vurgulayan Bahçeci, şöyle devam etti:

"Paylaşmak, yardımlaşmak, birilerinin yüreğine dokunmak önemlidir. İlimize mülteci olarak yerleşen Iraklı kardeşlerimize elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya çalışıyoruz. Yaşadıkları kötü anıları azda olsa unutturabilmek için kendileriyle yakından ilgilenmeye çalışıyoruz."

Bahçeci, İslam coğrafyasında Müslümanların acı dolu günler yaşadığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu olaylar karşısında son derece üzüntülüyüz. Bizlere düşen görev onlara hem dualarımızla yardım etmek hem de olabildiği kadar maddi destekte bulunmaktır. Bizler acıların paylaştıkça azıldığını, mutlulukların ve sevinçlerin ise paylaştıkça çoğaldığını düşünüyoruz. Türk milleti olarak buna inanmış bir milletiz. Elimizden gelen her türlü yardımı yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz." - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ezidilere Ensar Olacaklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement