Kırşehir Valisi Necati Şentürk Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kırşehir Valisi Necati Şentürk Açıklaması

Kırşehir Valisi Necati Şentürk Açıklaması

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının alacağı bir kararla ’Ahilik Haftası’ kutlamalarının Mayıs ayına alınabileceğini söyledi.

18.02.2015 17:35

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının alacağı bir kararla 'Ahilik Haftası' kutlamalarının Mayıs ayına alınabileceğini söyledi.

Ahilik Haftası kutlama komitesi üyelerinin katıldığı toplantıda açıklamada bulunan Vali Şentürk, "Ahilik, siyaset üstü bir anlayış, evrensel bir kavramdır. Ahilik, bir iktisadi görüş ve ahlaki düşünce sistemidir. Bu sebeple, bu seneki kutlamaların seçimlere denk gelmesi kutlamaları olumsuz yönde etkilemez" dedi.

Kırşehir kültürü için Ahiliğin önemli bir yer ettiğini anlatan Vali Şentürk, "Ahilik Haftası'na en iyi şekilde hazırlanacağız. İlimiz kültürü içerisinde önemli bir yere sahip olan Ahiliği yaşatmak ve ilimizin tanıtılmasında çok büyük bir payı olan kutlama etkinliklerinin en iyi bir şekilde gerçekleştirilmesi gayretinde olacağız. Kutlama Komitesi ile program ve bütçe taslağını hazırlayıp Bakanlığımıza göndereceğiz" diye konuştu.

Toplantıya Vali Necati Şentürk, Belediye Başkan Vekili Emre Şahinci, Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güray Erener, Ahilik Haftası Kutlama Komitesi üyeleri ile ilgili kurum müdürleri katıldı. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırşehir Valisi Necati Şentürk Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement