Kış lastiklerinizi taktırmayı unutmayın! - Son Dakika
Otomobil

Kış lastiklerinizi taktırmayı unutmayın!

Kış lastiklerinizi taktırmayı unutmayın!

Aralık ayı ile birlikte meteorolojiden önümüzdeki günler için kar yağışı uyarıları yapılırken, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulaması da başladı.

02.12.2016 11:37

Michelin Türkiye Genel Müdürü Manuel Montana sürücülerin kış lastiklerini bir an önce taktırmaları gerektiğine dikkat çekerken, "Araç sürücüleri kar yağışını ya da kış lastiği uygulamasını beklemeden kış lastiklerini taktırmalı. Biz Michelin olarak, sürücülere hava 7 derecenin altına düştüğünde kış lastiğine geçmelerini öneriyoruz. Soğuk havalarda esnekliğini kaybetmeyen kış lastikleri, yol tutuşu, çekiş kuvveti ve fren mesafesinde avantaj sağlayarak yol ve yolcu güvenliğini arttırdığından, Aralık-Nisan ayları arasında geçerli olacak kış lastiği kullanımının sürüş güvenliği için en önemli kriter olduğunu savunuyoruz." diye konuştu.

ZORUNLU KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI BAŞLADI

Kış mevsimi yol şartlarında takip mesafesine, yüksek hızda seyir etmemeye, ani fren ve hızlanmadan kaçınmaya ve kısa farları sürüş esnasında sürekli açık tutmaya dikkat edin.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Otomobil Kış lastiklerinizi taktırmayı unutmayın! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement