Kitap Bağışla Bize, Okusun Tüm Türkiye" - Son Dakika
Kültür Sanat

Kitap Bağışla Bize, Okusun Tüm Türkiye"

Kadıköy Belediyesi ve Herkese Her Yerde Kitap Vakfı iş birliğiyle okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak amacıyla bir proje başlatıldı.

03.07.2015 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadıköy Belediyesi ve Herkese Her Yerde Kitap Vakfı iş birliğiyle okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak amacıyla bir proje başlatıldı.

Kadıköy Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, "Kitap Bağışla Bize, Okusun Tüm Türkiye" sloganıyla yürütülecek kitap bağışı kampanyasıyla 500 okula 50 bin kitap gönderilmesi hedefleniyor.

Kampanyayı, Sunay Akın, Şevket Çoruh, Ali Sunal, Hüseyin Turan, Sezai Aydın, Murat Güloğlu, Günay Karacaoğlu gibi oyuncu, yazar ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu isimler, "Biz Bırakıyoruz Siz de Bırakın" adlı video ile destekliyor.

Kampanyaya ilişkin açıklamada, Herkese Kitap Vakfı Kurucu Genel Başkanı Bülent Şenver'in şu ifadelerine yer verildi:

"Türkiye, yeterli kitap okumuyor. Yapılan araştırmalarda okuma yeterliliği konusunda 65 ülke arasında 42'nci sıradayız. İhtiyaç maddeleri sıralaması yapıldığında halkımız kitabı 235'inci sıraya koymuş. Darbeli matkap bile kitaptan daha öncelikli bir sırada yer alıyor. Daha iyi bir Türkiye yaratmak istiyorsak çocuklarımıza ve gençlerimize kitap okumayı sevdirmeliyiz. İhtiyaç sahibi gençler okusun diye evinizde verebileceğiniz muhakkak birkaç kitabınız vardır. Kadıköy Belediyesi ve Herkese Kitap Vakfı'nın iş birliğiyle düzenlenecek bu özel güne katılmanızı bekliyoruz."

Kitap dostları, 12 Temmuz Pazar günü 10.00-17.00 saatleri arasında Kadıköy Kalamış Parkı'ndaki etkinliğe katılarak kampanyaya destek verebilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kitap Bağışla Bize, Okusun Tüm Türkiye' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement