Kitap Fuarı'nda Bir İlk Daha Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Kitap Fuarı'nda Bir İlk Daha Açıklaması

Kitap Fuarı\'nda Bir İlk Daha Açıklaması

Tarihçi-yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun yazdığı e-kitap, Kocaeli’de bu yıl 6. sınıfa giden öğrencilere verilen tabletlere yüklendi.

21.05.2015 17:26

Tarihçi-yazar Yavuz Bahadıroğlu'nun yazdığı e-kitap, Kocaeli'de bu yıl 6. sınıfa giden öğrencilere verilen tabletlere yüklendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 7. Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl bir ilke daha imza atacak. Tarihçi-yazar Yavuz Bahadıroğlu, 7. Kocaeli Kitap Fuarı için özel bir kitap yazdı. Bahadıroğlu, Kitap Fuarı'na özel yazdığı kitapta İlk Osmanlı Kaptan-ı Deryası Kara Mürsel Alp'i anlattı. Bahadıroğlu'nun yazdığı Kara Mürsel Alp kitabı, aynı zamanda e-kitap haline getirilerek, bu yıl Büyükşehir tarafından 6. sınıfa giden öğrencilere verilen 27 bin 109 adet tablete yüklendi.

Tarihçi-yazar Bahadıroğlu'nun kaleme aldığı 'İlk Osmanlı Kaptan-ı Deryası Kara Mürsel Alp'in arkasında ise kitaba yönelik 4 adet soru yer alıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından basılan kitabın yazarı Bahadıroğlu, 22 Mayıs Cuma günü saat 17.00'de Uluslararası Fuar Merkezi'nde yer alan Yahya Kaptan Konferans Salonu'nda Bilgievleri'nden 500 öğrenci ile bir araya gelecek. 6. sınıf öğrencisi 500 öğrenci, tabletleriyle birlikte konferansta hazır bulunacak.

Konferansa katılacak öğrenciler, Bahadıroğlu'nun kitabın arkasında yönelttiği sorulara interaktif olarak yanıt verecek. Ayrıca Bahadıroğlu ile konferansa katılan öğrenciler, Kara Mürsel Alp kitabını tartışacak. Böylece öğrenciler, Kocaeli'nin kurucu beylerinden olan ve adını verdiği Karamürsel ilçesinde Osmanlı'nın ilk donanmasını kuran Kara Mürsel Alp'i daha iyi tanımış olacak. Fuarda Bahadıroğlu'nun yazdığı Kara Mürsel Alp kitabı ücretsiz olarak okur severlere dağıtılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın FATİH projesinin altlığını oluşturan Birebir Öğrenme sistemi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 yıldır uygulanıyor. Her yıl Kocaeli'de 6. sınıfta okuyan tüm öğrencilere ücretsiz tablet bilgisayar dağıtılıyor. Çocuklar, öğretmenlerine de verilen tabletler ile interaktif olarak derslerini yapabiliyor. Bu kapsamda 6 yılda 162 bin 581 çocuğa tablet bilgisayarları dağıtıldı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kitap Fuarı'nda Bir İlk Daha Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement