Kitap Okuma Yarışmasında Dereceye Giren Velilere Ödül Verildi - Son Dakika
Yerel

Kitap Okuma Yarışmasında Dereceye Giren Velilere Ödül Verildi

Kitap Okuma Yarışmasında Dereceye Giren Velilere Ödül Verildi

Adıyaman’ın Kahta Fen Lisesi tarafından şiir ve müzik dinletisinde Veliler Okuyor projesi kapsamında yapılan yarışmada dereceye giren velilere ödülleri verildi.

01.06.2016 16:42

Adıyaman'ın Kahta Fen Lisesi tarafından şiir ve müzik dinletisinde Veliler Okuyor projesi kapsamında yapılan yarışmada dereceye giren velilere ödülleri verildi.

Kahta Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen şiir ve müzik dinletisine Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, Kahta İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Çiçek, Kahta Fen Lisesi Müdürü Ali Olt, Kahta Eğitim Bir- Sen Şube Başkanı Mustafa Işık, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı. Programda konuşan Kahta Fen Lisesi Müdürü Ali Olt "Zamanın su gibi akıp gittiğini, bir eğitim öğretim yılının sonuna doğru geldi. Geçen hafta mezuniyet gecesini düzenledik. Öğrencilerimiz streslerini bir nebzede olsa attılar. Yine öğrencilerimizin stres atmaları amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik" dedi. Daha sonra konuşan Kahta Fen Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni İsmet Yılmaz ise, "Geçen yıl mezun olan öğrencilerimizin ilk yılında üniversiteye yerleşme oranları yüzde 47 civarında. Aslında hepsi de ilk yılda yerleşebilecek durumdayken hatalı tercihleri yüksek olduğu için tercihlerini bir sonraki yıla ertelemişlerdir. Öğrencilerimiz, İl çapında lisede girmiş olduğu son seviye tespit sınavında büyük başarı yakaladılar. 10 sınıf öğrencilerimiz biyoloji ve fizik ortalamasında Adıyaman Fen Lisesini geride bırakmıştır. Aynı zamanda öğrencilerimiz il ortalamasında da il ortalamasını altüst etmiştir. Öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyorum" ifadelerini kullandı. Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, günün bir saatinin kitap okuma saati olarak ayarlanması gerektiği vurgulayarak, "Veliler okuyor etkinliğine katılan bütün velilerimiz mutlaka kazanmıştır. Kendilerini geliştirme anlamında bir şeyler kazanmıştır. Hem de çocuklarını geleceğe hazırlama noktasında çok şey kazandıklarını düşünüyorum. Ben velilerimizden ve öğrencilerimizden bir istirhamda bulunacağım. Bir saat belirleyip, her gün bir saat bütün kitle iletişim, elektronik cihazlarımızı kapatalım. Her gün bir saat ailece kitap okuma saati ilan edelim. Kendimizi beslememiz gerekiyor. Üreten bir zihni yapıya sahip olmak için zihnimizi, imanımızı geliştirmemiz gerekiyor. Bunu da en iyi şekilde, okuyarak yapabileceğimize inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından "Veliler Okuyor" projesi kapsamında dereceye giren velilere ödülleri verildi. Ödüllerin verilmesinin ardından Kahta Fen Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu şiir ve müzik dinletisiyle program sona erdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kitap Okuma Yarışmasında Dereceye Giren Velilere Ödül Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement