Kitaplarını Verecek Yer Arıyor - Son Dakika
Güncel

Kitaplarını Verecek Yer Arıyor

Kitaplarını Verecek Yer Arıyor

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde oturan emekli astsubay, 82 yaşındaki Nuri Ercan, 60 yılda topladığı yaklaşık 2 bin kitabı evindeki tadilat nedeniyle elden çıkarmak istediğini ancak, bunlara talipli bulamadığını söyledi.

26.04.2016 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde oturan emekli astsubay, 82 yaşındaki Nuri Ercan, 60 yılda topladığı yaklaşık 2 bin kitabı evindeki tadilat nedeniyle elden çıkarmak istediğini ancak, bunlara talipli bulamadığını söyledi.

Kitaplarını meraklılarına ücretsiz vermek istediğini ifade eden emekli astsubay Nuri Ercan, her biri eser değerindeki 2 bin dolayındaki kitaplarının tamamını okuduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Kitaplarımı muhafaza ettiğim Simav'daki evimi yenilemek istiyorum. Bunun için de bir yüklenici bir firma ile anlaştım. Yıkım çalışmaları başladı. Ancak, kitaplarımın atılıp ziyan olmasını istemiyorum. Bunun için de kitaplarımı verebileceğim meraklı vatandaşları arıyorum. Bulamadım. Hatta kütüphaneleri bile gezdim. Talep olan çıkmadı. Çok üzülüyorum. İsteyen olursa tamamını ücretsiz teslim edeceğim."

"Dostlarım" dediği kitapları arasında Bediüzzaman Said Nursi'nin risalelerinden Mevlana'nın Mesnevisi'ne, Necip Fazıl Kısa Kürek'ten Aziz Nesin'in kitaplarına varıncaya kadar pek çok ünlü yazarın eserleri bulunduğunu anlatan Nuri Ercan, çeşitli dergi, ve gazetelerin de yer aldığına vurguladı. Simavlılar'ın 'Kitap kurdu' olarak nitelendirdiği Nuri Ercan, "Kitaplarımı isteyen olursa adıma kayıtlı (0 534 575 73 51) numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilirler. Tamamını ücret talep etmeden vermeye hazırım. Yeter ki benim gibi başkaları da kitaplarımdan yararlansın" diye konuştu.

- Tahya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kitaplarını Verecek Yer Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement