Kiyd İstanbul'da Üniversiteliler İçin "Mezuniyet Töreni" - Son Dakika
Güncel

Kiyd İstanbul'da Üniversiteliler İçin "Mezuniyet Töreni"

Kütahya İlinden Yetişenler Derneği (KİYD) İstanbul Şubesi'nde, şubenin etkinliklerinde yer alan ve yükseköğrenimlerini tamamlayıp mezun olan öğrenciler için tören gerçekleştirildi.

28.05.2016 10:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya İlinden Yetişenler Derneği (KİYD) İstanbul Şubesi'nde, şubenin etkinliklerinde yer alan ve yükseköğrenimlerini tamamlayıp mezun olan öğrenciler için tören gerçekleştirildi.

Şubeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Fatih ilçesindeki dernek binasında düzenlenen ve iki mezunun mazeretleri nedeniyle katılamadığı törende konuşan KİYD İstanbul Şube Başkanı Metin Bedir, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Gençlerin katılımıyla gerçekleştirdikleri sosyal ve kültürel faaliyetleri anlatan Bedir, Arif Nihat Asya'nın "Bayrak" şiirini okudu.

Prof. Dr. Tevfik Özpaçacı da mezunlardan bundan sonraki yaşamlarında kendilerini iyi geliştirmelerini, bulundukları yerlerde örnek insan olmalarını isteyerek, onlara birer Türk bayrağı rozeti hediye etti.

Mezunlar, Ahmet Muhammed Kılıç, Ebru Biçer, Hasan Hüseyin Küreken, Fatmanur Kahraman, Birnur Nida Çakar, Kubilay Ekiz, Naz Ünver, Büşra Meltem Uysal, Hatice Kübra Gökçimen ve Hakan Ayhan Dağıstanlı'ya, şube yönetimi tarafından dolma kalem ve bardak seti takdim edildi.

Daha sonra kürsüye gelerek duygu ve düşüncelerini aktaran kep ve cübbe giymiş öğrencilerden Kılıç, derneğe ilk geldikleri günden itibaren ayaklarının buradan hiç kesilmediğini, değerli dostlar kazandıklarını ifade etti.

Çakar ise "Ben çok şanslı biriyim. Hiç unutmam, babama 'Fatmanur gelemiyor, şimdi tek kız olarak orada olmak istemiyorum' dediğim zaman, 'O derneğe git, İstanbul'da tanıdığın birileri olsun. Yeri gelir, yardımcı olurlar' demişti. Babam gibi bir şansım olmasa derneğe gelmem biraz daha geç olabilirdi ve İstanbul'daki ailemle tanışmam başka baharlara kalabilirdi. Bu dernek benim İstanbul'daki evim, siz güzel insanlar ise İstanbul'daki ailem oldunuz.. Bu sıcaklığı, samimiyeti İstanbul'da başka hiçbir yerde bulamadım." dedi.

Küreken, dernek tarafından programlar yapıldığından üç yıl önce haberdar olduğuna değindi.

O günden sonra dernek lokalini evi gibi bildiğine dikkati çeken Küreken, "Allah nasip ederse bundan sonraki yaşantımda da derneğe gelmeye çalışacağım. Başta büyüklerim ve arkadaşlarım olmak üzere bu mutlu günümüzde bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ederim. Aynı zamanda bu programı tertip eden ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Dağıstanlı da bu çatı altında ve dernek etkinliklerinde çok güzel anılar yaşadıklarını belirtti.

Dernek sayesinde büyüklerinden adap, görgü, hoşgörü, sevgi, saygı ve daha birçok şey öğrendiklerini aktaran Dağıstanlı, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Maddi anlamda sıkıştık, dernek var dedik, manevi anlamda sıkıştık, dernek var dedik. Büyük dedem, 'Aslını inkar eden haramzadedir evladım' derdi. Biz ne şartlarla ne şekilde İstanbul'a geldiğimizi de biliyoruz, bugünleri yaşatan gönül dostlarını da. Kütahya'nın evlatları yani bizler, yani bizden sonra gelenler, iyi yerlerde olmalıyız. Bugün bizlere yapılanları unutmayıp yarın yeni geleceklere de biz yapacağız. Memlekete faydalı olmak için yetkili ve etkili makamlarda olarak ülke yönetimine sahip çıkacak olanlar bizleriz."

Mezuniyet pastasının kesilmesi ve fotoğraf çektirilmesiyle sona eren törende, "KİYD İstanbul Şubesi'nin hamileri" Mustafa Hisarlı, Memduh Uysal, Durmuş Candan, Mehmet Ali Korkmaz, Rafet Kalkan, Halit Ceylan, Sabit Özpaçacı, Halil Akyıl, Kamil Ata ile dernek yönetim kurulu ve üyeleri hazır bulundu. İş adamı Doğan Güral da telefon aracılığıyla tebriklerini ileterek, mezunların mutluluklarını paylaştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kiyd İstanbul'da Üniversiteliler İçin 'Mezuniyet Töreni' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement