Kız Çocukları Mesleğini Seçiyor Projesi - Son Dakika
Yerel

Kız Çocukları Mesleğini Seçiyor Projesi

Gaziantep Turizm Elçileri Derneği, "Kız Çocukları Mesleğini Seçiyor Projesi" ile İlköğretime Giden Kız Öğrencilere Meslekleri Tanıtılıyor.

12.02.2011 19:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Turizm Elçileri Derneği, Şahinbey Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ile yürüttüğü "Kız Çocukları Mesleğini Seçiyor Projesi" ile ilköğretime giden kız öğrencilere meslekleri tanıtılıyor.

Dernek Başkanı ve proje koordinatörü Yasemin Derdin, yaptığı yazılı açıklamada, proje ile kentin yoğun göç alan bölgelerinden Ocaklar, Perilikaya, Vatan, Barak, Bozoklar, Serinevler ve Üçoklar mahallelerindeki 9 ilköğretim okulundaki, 5, 6, 7 ve 8'inci sınıftaki kız öğrencilerinin hedeflediğini belirtti.

Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında, insan kaynağına yapılan yatırımın artırılması amacıyla "Kız Çocuklarının Okullaşmasının Artırılması Hibe Programı" geliştirildiğini ifade eden Derdin, Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen programın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü hatırlattı.

Program kapsamında yürüttükleri Kız Çocukları Mesleğini Seçiyor Projesi'nin toplam bütçesinin 146 bin 761 avro olduğunu bildiren Derdin, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında yapacağımız bilgilendirme faaliyetleri kapsamında hedeflediğimiz 3 bin 700 civarında kız öğrencinin eğitimlerine devam etmesini sağlayacağız. Amacımız, kadınların başarıyla uyguladıkları 10 meslek dalını tanıtarak, kız çocuklarının kendilerine rol model seçmelerini teşvik etmektir. Bu sayede kız çocuklarının ilköğretimden sonraki öğrenim hayatlarına devam etmeleri yönünde çocukları ve ailelerine bilinçlendireceğiz.

2010 sonu itibariyle başlayan proje kapsamında 9 ilköğretim okulunda bilgilendirme faaliyetleri yürüteceğiz. Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin'in şahsında, projenin aksaksız yürütülmesini sağlayan Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerimize ve ayrıca proje ortağımız Şahinbey Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'ne teşekkür ediyoruz."

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kız Çocukları Mesleğini Seçiyor Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement