Kızılay'da "Türk Milletine Çağrı" - Son Dakika
Güncel

Kızılay'da "Türk Milletine Çağrı"

Eski TBMM Başkanvekillerinden Gürkan ve eski bakanlardan Gürel ile Somuncuoğlu'nun da aralarında bulunduğu "Tertip Komitesi", Kızılay'da terörün sona erdirilmesiyle ilgili kanunun anayasa aykırı olduğunu belirterek, çağrıda bulundu.

14.11.2014 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski TBMM Başkanvekillerinden Uluç Gürkan ile eski Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel, eski Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu ve eski Türk Dil Kurumu Başkanı Ahmet Bican Ercilasun'un da aralarında bulunduğu "Tertip Komitesi", terörün sona erdirilmesiyle ilgili kanunun anayasa aykırı olduğunu belirterek, "Türk milletine" çağrıda bulundu.

Gürkan, Gürel, Ercilasun, Somuncuoğlu ile emekli Büyükelçi Müfit Özdeş ve bazı akademisyenlerden oluşan "Tertip Komitesi", Güvenpark'ta "Türk milletine çağrı" adlı bildiriyi okudu.

Bildiriyi okuyan Ercilasun, Çözüm Süreci'nin "emperyal" bir proje olduğunu ve "Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun'un anayasaya aykırı olduğunu söyledi.

TBMM'nin egemenliği ve bütünlüğü parçalayacak yasalar yapmaya yetkisi olmadığını bildiren Ercilasun, "Vatanımızı ve milletimizi bölmek amacıyla bebek, kadın, asker, polis ve öğretmen dahil 40 bin kişinin katili olan teröristbaşı muhatap alınamaz, müzakereci ve yasalara aykırı statü sahibi yapılamaz" dedi.

Ercilasun, vatan toprakları üzerinde herhangi bir kimliğe dayalı "özerk bölge" kurulamayacağını belirterek, her topluluktan milyonlarca akraba olan olmayan kişiler sığınmacı yapılırken bu imkanın Türkmenlerden ve Doğu Türkistan Türklerinden esirgenmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

"Hukuk devleti, kişi ve parti devletine dönüştürülemez, yargıya güven sarsılarak kendi gücüyle hak arama yolu açılamaz" diyen Ercilasun, "iktidar hukukun üstündedir" döneminin de başlatılamayacağını ifade etti.

Grup, yaklaşık 500 kişinin onayladığı bildiriyi çevredekilere dağıttıktan sonra ayrıldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kızılay'da 'Türk Milletine Çağrı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement