Kızılca Deresi Temizleniyor - Son Dakika
Güncel

Kızılca Deresi Temizleniyor

Kızılca Deresi Temizleniyor

Niğde Belediyesi, 71 kişinin hastanelik olmasına neden olan ağır kokunun yayıldığı Kızılca Deresi'ni temizleyeme başladı.

01.07.2016 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Belediyesi, 71 kişinin hastanelik olmasına neden olan ağır kokunun yayıldığı Kızılca Deresi'ni temizleyeme başladı. Niğde Belediyesi, Kızılca Deresi'ne izinsiz dökülen petrol türevi kimyasal maddenin yaydığı kötü kokuyu önlemek için başlattığı çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürüyor. Belediye ekipleri, kokunun kaynağı olarak belirlenen noktaya bakteri üretip koku yapan maddeyi diskalifiye edebilme özelliğine sahip kimyasal enjekte ediyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Belediyesi'ne ait Arıtma Tesisi ve Akkaya Barajı'ndan kaynaklanmayan kokunun, laboratuvar incelemesinde büyük oranda buraya izinsiz dökülen petrol türevi bir kimyasal maddeden kaynaklandığının tespit edildiğini söyledi. İtfaiye aracına çıkarak, itfaiye hortumuyla Kızılca Deresi'ndeki kokunun kaynağına bakteri üretebilen kimyasal enjekte eden Başkan Akdoğan, kokunun kısa süre içinde tamamen ortadan kaldırılacağını umut ettiklerini bildirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kızılca Deresi Temizleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement