Kızıltepe'de Atık Pil Kutuları Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Kızıltepe'de Atık Pil Kutuları Dağıtıldı

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Kızıltepe Belediyesi ve Taşınabilir Üreticileri İktisadi İşletmesi Derneğince, atık pillerin Kızıltepe'de ayrı toplanması, taşınması ve bertaraf çerçevesinde okullara atık pil kutuları dağıtıldı.

24.04.2015 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Kızıltepe Belediyesi ve Taşınabilir Üreticileri İktisadi İşletmesi Derneğince, atık pillerin Kızıltepe'de ayrı toplanması, taşınması ve bertaraf çerçevesinde okullara atık pil kutuları dağıtıldı.

Kızıltepe Belediye Başkanı İsmail Asi, atık pil kutularının ilk olarak ilçediki okullara dağıtıldığını ve kutuların periyotlarla tüm okullara dağıtılacağını söyledi.

Atık pil kutularının ileriki aşamalarda ilçedeki tüm resmi kurumlara da dağıtılacağını dile getiren Ası, şöyle konuştu:

"Kutuların dolması halinde belediye temizlik işleri müdürlüğü aranarak atık pil kutuları boşaltılacak ve yerine yenileri dağıtılacaktır. Pillerin geri dönüşümü, insan-çevre sağlığı açısından önem arz etmektedir. Piller, hacim olarak küçük olmasına karşın barındırdığı ağır metaller yüzünden çevreye son derece zararlıdır. Tüm pillerin zararlı olduğu kabul edilir. Bir pilin zararlı olmaması için yapılması gereken işe yarar yöntem geri dönüşümdür.

Okullara dağıtılan atık pil kutularının başka amaç için kullanılmaması, öğrencilerin, öğretmenlerin ve herkesin pillerini gelişi güzel çöplere atmamaları, okullarda bırakılan atık pil kutularına atmalarını temenni ettiklerini belirten Ası, atık pil kutuları dolması halinde 0 482 312 17 74 nolu telefon aranarak kutuların boşaltılması için bir ekibin devreye gireceğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kızıltepe'de Atık Pil Kutuları Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement