Kızlar Sahada'da Gençlik Kupası Zamanı! - Son Dakika
Güncel

Kızlar Sahada'da Gençlik Kupası Zamanı!

Türkiye'nin ilk ve tek özel kadınlar futbol turnuvası 'Kızlar Sahada' başladı!

26.03.2015 12:05

Futbol bilgisine ihtiyaç yok! Amaç takım ruhu ile güçlenmek ve erkek sporu olarak kabul gören futbolda kadının gücünü göstermek. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ünlü babalar ve kızlarının katıldığı bir etkinlikle başlayan 'Kızlar Sahada' projesinin ilk ayağı olan Gençlik Kupası, 28 Mart'ta sahibini bulacak.

İlk kez bu sene düzenlenen Gençlik Kupası, 16 lise kız futbol takımının katılımıyla Robert Kolej'de gerçekleştirilecek ve genç kızlar okullarının lise takımları ile sahaya çıkacak. 21 Mart'ta düzenlenen karşılaşmalarda Üsküdar Amerikan Lisesi, International Gateway Academy, Robert Koleji, ENKA Okulları, Darüşşafaka Lisesi, Alman Lisesi ve Istanbul International Community School takımlarının finale kaldığı maçlar sonrası takımlar 28 Mart'ta kupa için top koşturacak.
Robert Kolej, Üsküdar Amerikan Lisesi, Alman Lisesi, TED İstanbul Koleji, Koç Lisesi, Eyüboğlu Lisesi, British International School, Istanbul International Community School, ENKA Okulları, International Gateway Academy, Notre Dame de Sion Lisesi, Galatasaray Lisesi ve Darüşşafaka Lisesi okullarının karşılaşacağı turnuvada diğer Kızlar Sahada organizasyonlarındaki gibi seyirci gelirlerinin tamamı AÇEV'e (Anne Çocuk Eğitim Vakfı) bağışlanacak.

Saha dışı da heyecanlı olacak

Sahada oyunun ruhunu en başarılı şekilde temsil eden takıma 'Fair-Play' ödülünün verileceği turnuvada, tribünler arasında da rekabet yaşanacak. Yaratıcılığın ön plana çıkacağı 'En Yaratıcı Pankart' ve 'En Ateşli Taraftar' yarışmaları da turnuvaya renk katacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kızlar Sahada'da Gençlik Kupası Zamanı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement