Kmü'de Çocuk İhmali ve Cinsel İstismar Konulu Konferans - Son Dakika
Yerel

Kmü'de Çocuk İhmali ve Cinsel İstismar Konulu Konferans

Kmü\'de Çocuk İhmali ve Cinsel İstismar Konulu Konferans

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından, “Çocuk İhmali ve Cinsel İstismar” konulu konferans düzenlendi.

20.05.2016 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından, "Çocuk İhmali ve Cinsel İstismar" konulu konferans düzenlendi.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen ve sunumunu Öğretim Görevlisi Habibe Çalışkan'ın yaptığı konferansa, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı. Öğretim Görevlisi Habibe Çalışkan, son yıllarda çocuk istismarı ve ihmalin giderek artmakta olduğunu belirterek, "Çocuk istismarı oranı dünyada yüzde 1 ila yüzde 10 oranında değişirken ülkemizde bu rakam yüzde 10 ila yüzde 53 arasındadır ve duygusal istismar yüzde 78, fiziksel istismar yüzde 24, cinsel istismar ise yüzde 24 oranında saptanmıştır. Ayrıca istismara uğrayan çocukların yüzde 70'i iki ile on yaş arasındadır. Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü verilerine göre 2009 yılından 2014 yılına kadar açılan dava sayısı yüzde 50 artarak 18 bin 104 oldu" dedi. Çocuğa bakmakla yükümlü kişilerin çocuğun gelişimi için gerekli ihtiyaçları karşılamamaları halinde ihmallerin ortaya çıktığını söyleyen Öğretim Görevlisi Çalışkan, "Çocuk için sağlık, eğitim, duygusal gelişim, beslenme, barınma ve güvenli yaşam gibi gerekli şartların sağlanması gerekir" şeklinde konuştu.

Çocuk istismarı hakkında da bilgi veren Çalışkan, fiziksel, duygusal, ekonomik ve cinsel olmak üzere dört çeşit istismar olduğunu ifade etti. Çalışkan, çocukları cinsel istismardan korumak için yapılması gerekenleri anlatarak, "Çocuklarınıza güvenliklerini sağlamayı, bedenlerini korumayı, hayır demeyi, yardım istemeyi, her türlü sorunu paylaşabileceklerini, her zaman sır saklanamayacağını, yabancılarla konuşmamayı, dokunulmayı reddetmeyi ve sınırlar koymayı öğretin" şeklinde konuştu. - KARAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kmü'de Çocuk İhmali ve Cinsel İstismar Konulu Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement