Kocadere Katliamının 93'üncü Yılı - Son Dakika
Güncel

Kocadere Katliamının 93'üncü Yılı

Milli Mücadele döneminde, Yunan askerleri ile Ermeni ve Rum çeteleri tarafından öldürülen kişiler anısına Kocadere köyünde tören yapıldı.

29.04.2014 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çınarcık ilçesi Kocadere köyünde, 29 Nisan 1921'de Yunan askerleri ile Ermeni ve Rum çetelerince katledilen kişiler, törenle anıldı.

Kocadere İlkokulunda başlayan yürüyüşün ardından şehitlik anıtında düzenlenen törende, çelenkler bırakıldıktan sonra konuşan Çınarcık Kaymakam Vekili Mehmet Kalyoncu, 93 yıl önce burada yaşanan acı olayı yeniden yüreklerinde hissettiklerini bildirdi.

Üzerinde yaşadıkları toprakların çok kolay kazanılmadığını belirten Kalyoncu, şöyle konuştu:

"Bugün bizi, aslı bile olmayan sözde Ermeni katliamı ile yargılamaya çalışanlar, burada yaşanan bu acı olayı görmezden geliyor. Öyle bir milletin torunlarıyız ki bizimle yaşayan her millet, güven içinde olmuştur ancak buldukları ilk fırsatta da kendilerine kucak açan bu milletin evlatlarını katletmekten geri durmamıştır. Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi bastığımız yerleri 'toprak' deyip geçmiyor ve bu vatan için toprağın altına girmiş şehitlerimizi rahmetle anıyoruz."

Köy Muhtarı Volkan Vural ise düşmanın ateşini sadece gaflet içinde olmamak ile birlik ve beraberliğin söndüreceğini söyledi.

Kocadere'de yaşanan olayı hatırlatan Vural, "Aziz şehitlerimiz, bizlere hür ve bağımsız özgür bir vatan bırakmak uğruna yandınız, şehit oldunuz. Bundan 93 yıl önce 1921 yılında 29 Nisan günü Yunan işgal kuvvetleri, Ermeni ve Rum çetelerinin zulüm ve vahşetiyle çok acı günler yaşadık. Kocadere'de 830 masum insan katledildi. Emanetinizin bekçisiyiz, askeriyiz. Rahat uyuyun aziz şehitlerimiz. Ruhunuz şad olsun" ifadesini kullandı.

Törene, Yalova Valisi Esengül Civelek, Belediye Başkan Vekili Halit Güleç, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Çınarcık Jandarma Komutan Vekili Üsteğmen Doğan Güneş, CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel, çevre ilçelerin belediye başkanları, daire müdürleri ve okul idarecileriyle vatandaşlar katıldı. - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kocadere Katliamının 93'üncü Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement