Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, "Molozlar Şehri, Parklar Kenti Oldu" - Son Dakika
Yerel

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, "Molozlar Şehri, Parklar Kenti Oldu"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, "Molozlar Şehri, Parklar Kenti Oldu"

1999 Depremi sonrası kentine küsmüş halk, 2004’ten sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleriyle barışarak şehrin canlılığına canlılık kattı.

16.08.2015 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1999 Depremi sonrası kentine küsmüş halk, 2004'ten sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetleriyle barışarak şehrin canlılığına canlılık kattı.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin sonrası Kocaeli kentinde yaşayan insanların gerek sosyal gerekse yerel hizmetler noktasında eksik kalan hizmetleri, 2004 yılında Büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla kaderi de bir anda değişti. Kocaeli'ye hizmetlerin yoğun biçimde gelmesiyle yer altı ve yer üstü binlerce değişim sayesinde şehrin halkıyla barışmasına neden oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Kentimiz gerek genel hükümet gerekse yerel anlamda 1999 depremiyle çökmüştü. İnsanımızın hayallerini gerçekleştiremediği bir dönem yaşadık. Kalkınmanın yerelden olduğunu bilen bizler, 2004'te Büyükşehir Belediyesi olmamızla birlikte, 1999 depremiyle molozlar şehri olarak anılan kentimizi artık parklar ve yeşil alanlar kenti olarak bilinmesini sağladık" dedi.

Deprem toplum üzerinde olumsuz etkisinin yanı sıra çevre, konut ve yaşama alanları üzerinde derin bir tahribat etkisi bırakmıştı. Kentin yönü 2004'ten sonra değiştiği ve geldiği şuan ki durumu anlamak için geçmişin fotoğraflarını günümüzle karşılaştırmak yeterli oluyor. 99 Depreminin 16'ncı yılında kent üzerinde ki değişime tanık olanlar, o günleri hatırlamak dahi istemiyorlar. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu şehrin geldiği nokta için, "32 kilometrekareden 3 bin 505 kilometrekareye çıkmamızla hizmet ağımız 110 kat arttı. Yetki karmaşasına izin vermeyerek vatandaşımız daha kolay hizmet almasını sağladık. Yaşanan 99 depreminin izlerini silmek ve vatandaşımızın yüzünün gülmesini sağlamak için çok çalıştık. Şimdi ailelerin en büyükleri torunlarıyla, anne ve babalar yavrularıyla huzur içerisinde gerçekleştirdiğimiz sosyal yaşam alanlarıyla kentimizde doyasıya yaşıyorlar" şeklinde konuştu.

2004 Yılından itibaren gerek deprem nedeniyle gerekse hizmette yaşanan eksiklikleri gidermek amacıyla tüm imkanları seferber ettiklerini de söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Kocaeli genelinde 220 km duble yol olmak üzere, 1820 km uzunluğunda yeni yol yaptık. Trafiğin güvenle akmasını sağlamak için 46 adet yeni köprü ve tünelleri hizmete aldık. 3400'ü İzmit sahilinde olmak üzere 7 bin 340 araçlık otoparkı halkımızın hizmetine aldık. 3 bin 270 km uzunluğunda ki köy yollarının %95'lik kısmı asfaltlanarak örnek köy grup yolları oluşturduk. Derdimiz insanımıza hizmet olduğunu bir kez daha söylemek isterim. Tüm ekibimizle bunun için çalışıyoruz" dedi.

Kocaeli'de ki arıtma tesislerin de ki artış Körfez'in temizlenmesine büyük bir katkı sağlarken, yeni teknolojik yatırımlarla ortaya çıkarılan gri su, sanayiciye de verilerek önemli bir tasarruf sağlanmasına neden oldu. Başkan Karaosmanoğlu, "Gri su projesiyle hem sanayicimizin ihtiyacı olan suyu karşıladığımız gibi onlarında işletme maliyetlerinin düşürülmesine katkı sağladık. Bu sayede içme suyundan yüzde 25 tasarruf sağladık" diye konuştu.

Kocaeli'de alınan ilk mavi bayrak başarısının önemi de değinen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Hem Kandıra'da hem de Karamürsel'de aldığımız mavi bayraklar bugün sahillerimizde dalgalanıyor. 26 Sahil parkı ve 28 plajını hayata geçirdik. Bin kilometreyi geçen uzunlukta ki doğa yürüyüş parkurlarıyla birlikte 6 milyon 294 bin adet ağaç ve fidan diktik. Daha çok çalışarak insanımıza daha güzel hizmetler yapmak için mücadele ediyoruz. Hizmetimizin merkezinde insan var. Buna göre çalışıyor ve proje üretiyoruz. 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin izlerini silmek için çok çalıştık. O acı dolu günleri unutmadık" şeklinde konuştu.

Başkan Karaosmanoğlu, Başiskele sahilinde vatandaşlarla sohbet etti. Sahilde ki sosyal donatılarda çocuklarla eğlenen Başkan Karaosmanoğlu, çocukları salıncakta sallamayı da ihmal etmedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, 'Molozlar Şehri, Parklar Kenti Oldu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement