Kocaeli Büyükşehir Spor Okulları Meyvelerini Toplamaya Başladı - Son Dakika
Yerel

Kocaeli Büyükşehir Spor Okulları Meyvelerini Toplamaya Başladı

Kocaeli Büyükşehir Spor Okulları Meyvelerini Toplamaya Başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kısa bir süre önce açtığı ücretsiz spor özel yetenek kurslarına katılan çok sayıda öğrenci, Türkiye’nin en önemli lise ve üniversitelerinin sınavlarını kazanmaya başladı.

29.07.2015 11:45

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kısa bir süre önce açtığı ücretsiz spor özel yetenek kurslarına katılan çok sayıda öğrenci, Türkiye'nin en önemli lise ve üniversitelerinin sınavlarını kazanmaya başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mayıs 2015'te hizmete soktuğu spor, polis meslek yüksel okulu, beden eğitimi ve spor yüksek okulu, polis okulu ve askeri liselere ücretsiz hazırlık kursuları meyvelerini toplamaya başladı. Kurslardan yararlanan 50 öğrencinin yedisi ise girdikleri Spor Lisesi sınavlarında Hayrettin Gürsoy Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'ni kazanmayı başardı. Öğrenciler bununla kalmayıp ayrıca sınavlardaki özel yetenek parkurunu da en iyi dereceyle tamamladı.

Öğrencilerin sınavlardaki bu başarısı ise kuşkusuz tesadüf değil. Çünkü Büyükşehir Belediyesi, sınavların gerçekleştirildiği parkurların birebir özelliklerini kurs merkezi olan 50. Yıl Spor Salonu'nda oluşturdu. Söz konusu parkurların birebir orandaki ölçüleri fotosel eşliğinde derecelendirildi. Böylece öğrenciler sınava girerken parkur konusundaki sorunu aşmış oldu. Öğrencilere sınavlarda karşılaşacakları etaplar çalıştırılıyor. Bunlar arasında diril ve koordinasyon çalışmaları ile kuvvet ve dayanıklılık antrenmanları yer alıyor.

Öğrencilerin başarılı olmasını hedefleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şehir dışında sınava girecek olan öğrencileri, sınav merkezlerine bünyesindeki araçlarla taşıyarak konaklama konusunda da kendilerine yardımcı oluyor. Bunun yanı sıra öğrencinin ihtiyaç halindeki sağlık hizmeti de yine Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Ayrıca sınava öğrencilere kurslardaki uzman eğitmenler de ediyor ve sınav öncesinde mental antrenman adı taşıyan moral motivasyon çalışması yaptırıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin gençlere yönelik söz konusu hizmetinden memnuniyetlerini dile getiren öğrencilerin aileleri ise hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiler. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocaeli Büyükşehir Spor Okulları Meyvelerini Toplamaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement