Kocaeli'de 500 Sülün Doğaya Salındı - Son Dakika
Yerel

Kocaeli'de 500 Sülün Doğaya Salındı

Kocaeli Valiliği ile Kocaeli Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü'nce İstanbul'daki üretim merkezinden getirilen 500 sülün, İzmit'te doğaya salındı.

17.10.2012 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Valiliği ile Kocaeli Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü'nce İstanbul'daki üretim merkezinden getirilen 500 sülün, İzmit'te doğaya salındı.

Akmeşe Köyü'nde gerçekleştirilen sülün salımı programında konuşan Kocaeli Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Milli Parklar Müdürlüğü'nce doğal hayatın desteklendiğini belirterek, bu kapsamda bugün doğaya sülün salacaklarını söyledi.

İl dışından getirilen 500 sülün yavrusunu bir süre büyüttükten sonra yaşamalarına en uygun yerde salımının gerçekleştirildiğini ifade eden Çakır,

"Kocaeli bir sanayi ili olarak tanımlanmasına karşın, coğrafi örtüsü ve yaban hayatıyla da çok zengin. Bölgede hem İzmit Körfezi hem de Sapanca Gölü'nün olması ilin iklim ve bitki örtüsünün çeşitliliğini zenginleştiriyor" dedi.

Çakır, zengin bitki örtüsüne sahip olması dolayısıyla bölgede birçok yaban hayvanının bulunduğunu dile getirerek, Kartepe'de geyik ve karaca, Darıca'da da çeşitli türde kuşların bulunduğunu kaydetti.

Bölgede çeşitli türde canlıların olmasının yörenin yaban hayatının zenginliğini gösterdiğini belirten Çakır, "Orman ve Su İşleri Bakanlığımız yetkilileri yürüttükleri çalışmalarla yaban hayatının çoğalması için çalışıyor. Kuşlarımızı özgürlüklerine kavuşturacağız. İnşallah üremeleri sağlanarak bölgedeki canlı popülasyonun artmasına vesile olur. Doğayı hem korumak hem de güzelleştirmek insan olmamamızın bir gereği" diye konuştu.

Kocaeli Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Nevzat Alğan da daha önceden salınan sülünlerin bölgede görüldüğünü ifade ederek, köylülerin salınan yaban hayvanlara sahip çıktığını söyledi.

Konuşmaların ardından İstanbul'dan getirilen 500 sülün doğaya salındı.

Muhabir: Kadir Yıldız

Yayıncı: Murat Paksoy - KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kocaeli'de 500 Sülün Doğaya Salındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement