Kocaeli'de "E-komobil" Projesi - Son Dakika
Güncel

Kocaeli'de "E-komobil" Projesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığınca yürütülen e-komobil projesiyle vatandaşların ulaşımdaki ihtiyaç duyduğu birçok bilgi tek bir uygulama altında toplandı.

28.01.2016 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığınca yürütülen e-komobil projesiyle vatandaşların ulaşımdaki ihtiyaç duyduğu birçok bilgi tek bir uygulama altında toplandı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Android ve İOS akıllı telefonlarda kullanılan e-komobil uygulamasıyla "Yolcu Bilgilendirme" bölümü altındaki "Akıllı Durak" ekranı ile vatandaşların, durakta bekleme sürelerini öğrenebilecekleri kaydedildi.

Online olarak araçlardan alınan GPS verileri doğrultusunda duraklara yaklaşan araçlara ait hat, durağa yaklaşma bilgileri, durak sayısı ve bekleme süresi olarak sunulduğu belirtilen açıklamada, Apple ve Google Play Store'lardan indirilebilecek uygulamanın, Apple Store'da yayınlanması için onay sürecinin devam ettiği öğrenildi.

Uygulama http://www.e-komobil.com web sitesi ile mobil uygulamalarda olan tüm özellikleriyle web kullanıcılarına da hizmet verdiği ifade edilen açıklamada uygulama hakkında şunlara yer verildi:

"Uygulama sayesinde "Nasıl Giderim" bölümünde Kocaeli ili sınırlarında listeden seçilen iki durak veya harita üzerinde işaretlenen çıkış ve varış noktaları arasında yapılacak olan yolculukla ilgili vatandaşlara farklı gidiş seçenekleri sunuluyor. Kullanıcı bu seçeneklerle yolculuğunun ne kadar süreceğini, hangi hatları kullanacağını, hangi durakta binip hangi durakta ineceğini, yürüyerek gidebileceği mesafeyi ve diğer tüm bilgileri harita üzerinde adım adım görebiliyor. Hareket saatleri ile hat kodu girilerek hatta ait hafta içi, hafta sonu gidiş ve dönüş sefer saatlerine ulaşılabilecek uygulamayla seyahat kartına ilişkin dolum bayilerine uğramadan internet üzerinden anlık bakiye bilgisini öğreniliyor. Kocaeli ilinin trafik yoğunluğu haritası da uygulama ile Yandex servis sağlayıcısından gelen bilgilere göre güncel olarak sunulacak. Ayrıca Kocaeli Akıllı Bisiklet (KOBİS) sistemindeki 18 adet istasyon harita üzerinde görüntülenmekte ve seçilen istasyonla ilgili durum, dolu-boş park yeri ve bisiklet sayısı bilgileri sunuluyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kocaeli'de 'E-komobil' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement