Kocaeli Valiliğinden Lys Tedbirleri - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Valiliğinden Lys Tedbirleri

Kocaeli Valiliği, 18-19 Haziran ve 25-26 Haziran 2016 tarihlerinde yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) sakin ve güvenli bir ortamda geçmesi için tedbirler alındığını duyurdu.

16.06.2016 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Valiliği, 18-19 Haziran ve 25-26 Haziran 2016 tarihlerinde yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) sakin ve güvenli bir ortamda geçmesi için tedbirler alındığını duyurdu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, LYS sınavlarının devamı süresince vatandaşların sınava giren öğrencilerin dikkatini çekecek şekilde yüksek sesle konuşmamaları ve gürültü yapmamaları istendi.

LYS sınavlarına girecek öğrencilerin sınav yerlerine rahat erişimini sağlamak için Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü ve belediyeler tarafından yollarda herhangi bir bakım ve onarım çalışması yapılmaması istenen açıklamada, "Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığınca sınava girecek adayların ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla sınav yapılacak okul güzergahlarına ek seferler konulması istendi. Sınav süresince görevli İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve belediye zabıta ekipleri tarafından, sınava yetişemeyecek durumda olan adaylara ya da sınav öncesi kimliğini kaybeden öğrencilerin yeni nüfus cüzdanı çıkartma taleplerini karşılamak üzere sınav süresince açık olan İzmit, Başiskele, Derince, Kartepe İlçe Nüfus Müdürlüklerine, gerek görüldüğünde kurum araçlarıyla ulaşmaları konusunda yardımcı olacaklar." denildi.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"Sınavlara giren öğrencilerin dikkatinin dağılmasına yol açacak gürültü, anons, müzik yayını, propaganda ve miting gibi her türlü faaliyet güvenlik kuvvetlerince herhangi bir talimat beklenmeksizin engellenecek ve ilgililer hakkında gerekli işlemler yapılacaktır. LYS'nin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi ve sınava girecek adayların karşılaştıkları sorun ve talepleri iletebilmeleri amacıyla Kocaeli Valiliğince sınav tarihlerinde görev yapmak üzere Sınav Kriz Masası oluşturulmuş olup, 300 50 08 numaralı telefon ile hizmet verilecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kocaeli Valiliğinden Lys Tedbirleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement