Kocaeli ve Sakarya'da Adliye Önlerinde 14 Aralık Operasyonu Protestosu - Son Dakika
Güncel

Kocaeli ve Sakarya'da Adliye Önlerinde 14 Aralık Operasyonu Protestosu

Kocaeli ve Sakarya\'da Adliye Önlerinde 14 Aralık Operasyonu Protestosu

İstanbul başta olmak üzere 13 ilde yapılan 14 Aralık operasyonunu kapsamında basına yönelik baskınlar ve bazı gazetecilerin gözaltına alınması, Kocaeli ve Sakarya Adliyesi önünde protesto edildi.

16.12.2014 19:04

İstanbul başta olmak üzere 13 ilde yapılan 14 Aralık operasyonunu kapsamında basına yönelik baskınlar ve bazı

gazetecilerin gözaltına alınması, Kocaeli ve Sakarya Adliyesi önünde protesto edildi. Ellerinde Zaman gazetesi bulunan protestocular Adliye önünde Kuran'ı Kerim okudu.

Kocaeli Adliyesi önüne gelen yaklaşık 200 kişiden oluşan Zaman gazetesi okurları basına karşı yapılan operasyonları protesto etti. Adliye önünde protestocular Zaman gazetesi ile Kuran'ı Kerim okudu. Protestocular "Tek Türkiye tutsak, tek diktatör sarayda", "Böyle diktatör dizilerde bile oynamaz" "Sanat kelepçelendi" yazılı pankartlar açtı. Aynı zamanda Sakarya Adliyesinin bulunduğu Camili mahallesindeki Sakarya Adliyesine gelen yaklaşık bin 500 kişi ellerinde Zaman Gazetesi, Adliyenin bulunduğu resmi daireler kampüsünde adliye önüne geldiler. Zaman gazetesi ve Kur'anı Kerim ve Cevşen okuyan aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu grup bir anda kalabalaklaşınca polis izin vermedi ve adliye yerleşkesinden çıkarttı. Yaklaşık bir saat süren oturma eylemi sırasında polisin sıkı önlemler aldığı dikkatlerden kaçmadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli ve Sakarya'da Adliye Önlerinde 14 Aralık Operasyonu Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement