Koçarlı Belediyesinden Karpuz Üreticilerine Destek - Son Dakika
Yerel

Koçarlı Belediyesinden Karpuz Üreticilerine Destek

Koçarlı Belediyesi, tarlada kalan 24 ton karpuzu vatandaşlara dağıttı.

27.07.2015 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koçarlı Belediyesi, tarlada kalan 24 ton karpuzu vatandaşlara dağıttı.

Koçarlı Cincin Mahallesinde karpuz üretimi yapan 73 üreticiden 12'sinin karpuzları alıcı olmadığı için tarlada çürümeye bırakıldı. Karpuzların tarlada kalmasını ve üreticilerin zarar görmesini istemeyen Koçarlı Belediyesi, her üreticiden 2'şer ton karpuz satın aldı.

Kilosu 25 kuruştan alınan toplam 24 ton karpuz vatandaşlara dağıtılmak üzere traktörlerle ilçe merkezine getirildi.

Karpuz üreticileri, ellerinde kalan karpuzlar belediye tarafından alındığı, vatandaşlar ise bedava karpuz yiyecekleri için sevindi. Karpuzlar kısa sürede tükendi.

Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, Koçarlı Belediyesi olarak her zaman üreticilerin yanında olacaklarını ifade ederek, "12 üreticinin karpuzu tarlada alıcı olmadığı için kaldı. Biz de halde 19 kuruş, tarlada 10 kuruş olan karpuzu 25 kuruştan aldık. Her üreticiden 2 ton karpuz olmak üzere toplamda 24 ton karpuz aldık ve traktörlere yükleyerek ilçe merkezine getirip vatandaşlara dağıttık" dedi.

Daha önce Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından üreticinin elinde kalan portakal ve patatesin dağıtıldığını anımsatan Öztürk, "Belediye olarak üreticilerin ve vatandaşların her zaman yanındayız" diye konuştu.

Toplam 6 dönüm arazide karpuz üretimi yapan üreticilerden Özcan Yılmaz ise belediyeye teşekkür ederek "Karpuzu satamadık tarlada kaldı. Aylarca yaptığımız masrafı bile çıkaramazken, Başkan imdadımıza yetişti ve elimizde kalan karpuzu alarak bizi zor durumda kalmaktan kurtardı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Koçarlı Belediyesinden Karpuz Üreticilerine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement