Kök Hücre Seferberliği - Son Dakika
Yerel

Kök Hücre Seferberliği

Türk Kızılayı, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Mezunlar Derneği (DEÜDER) arasında imzalanan protokol kapsamında, Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerine kök hücre bağışı konularında eğitim verilerek, öğrencilerin gönüllü kök hücre bağışçısı olması sağlanacak ve kök hücre bağışçı sayısının artırılmış olacak.

27.01.2016 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Mezunlar Derneği (DEÜDER) arasında imzalanan protokol kapsamında, Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerine kök hücre bağışı konularında eğitim verilerek, öğrencilerin gönüllü kök hücre bağışçısı olması sağlanacak ve kök hücre bağışçı sayısının artırılmış olacak.

Türk Kızılayı, Dokuz Eylül Üniversitesi ve DEÜDER arasında protokol imzalandı. Protokol kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerine kök hücre bağışı konularında eğitim verilerek, öğrencilerin gönüllü kök hücre bağışçısı olması sağlanacak. 18-50 yaş arasındaki nüfusun kök hücre bağışı hakkında bilgilendirilerek gönüllü kök hücre bağışçısı sayısını artırmayı hedefleyen proje ile gelecek nesillere de bu bilincin aktarılması amaçlanıyor.

EĞİTİMLER, PROMOSYONLAR VE BROŞÜRLER

Proje kapsamında 2015-2016 eğitim ve öğretim döneminde tüm fakülte ve meslek yüksek okullarında kök hücre eğitimlerinin verilmesini sağlayacak. 2016-2017 eğitim ve öğretim döneminden itibaren her yıl hazırlık ve/veya 1. sınıf öğrencilerinin tümüne 40 dakika sürecek eğitimler düzenli olarak verilecek. Kök hücre bağışı için düzenlenen kampanyalarda gerekli tüm personel ve donanım Gönüllü Verici Merkezi tarafından temin edilecek. Gerektiğinde, gönüllü kök hücre bağışının cazip hale getirilmesi için bağışçılara verilecek promosyonlar Gönüllü Verici Merkezi tarafından temin edilecek. Kök hücre bağışçısı eğitimi ve kök hücre alım ekiplerinin tarihleri Gönüllü Verici Merkezi ve Dokuz Eylül tarafından ortaklaşa belirlenecek. Kök hücre bağışı eğitim ve kök hücre alım ekiplerinin tarihlerinin duyurulması için gereken afiş, poster ve broşürler Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden uygunluk alınarak ilgili Gönüllü Verici Merkezi tarafından temin edilecek. Her türlü lansman ve sponsorluk ilişkileri Türk Kızılayı'ndan onay alınarak hayata geçirilecek. TÜRKÖK Kök Hücre Projesi doğrultusunda duyuru ya da bilgi amaçlı olarak Türk Kızılayı tarafından e-bültenler hazırlanıp DEÜDER'e teslim edilecek.

UYGUN ORTAM, DEÜ TARAFINDAN SAĞLANACAK

Kök hücre bağışı konusunda eğitim ve bilgilendirme yapılması için uygun ortam Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından sağlanacak. Kök hücre bağışı eğitim ve kök hücre alım ekiplerinin tarihlerinin duyurulması için Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından gerekli kolaylıklar sağlanacak. Kök hücre bağışı alımı için düzenlenen ekiplerde uygun ortam, Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından sağlanacak. Dokuz Eylül Üniversitesi kendisine ait web sayfasında, www.kanver.org adresinin, TÜRKÖK kök hücre logosunun, Türk Kızılayı logosunun ve sloganlarının ücretsiz olarak yayınlanması konusunda yardımcı olacak. Dokuz Eylül Üniversitesi TÜRKÖK Kök Hücre projesine ait afişlerin asılması, bankolarda broşürlerin ücretsiz olarak bulunması konusunda yardımcı olacak. Dokuz Eylül Üniversitesi, "Genç 9" gönüllülerinin eğitim ve kampanya çalışmalarında üniversitenin imkanlarından yararlanmasına tam destek verecek.

DEÜDER FAALİYETLERİ TAKİP EDECEK

DEÜDER, gönüllü olarak çalışacak Genç 9 öğrencilerinin faaliyetlerini takip etmek ve Türk Kızılayı'na bildirmekle ve Kök Hücre Projesi dahilinde görev alan öğrencilerin performanslarını talep edilen formatta gerek Türk Kızılayı'na, gerekse Dokuz Eylül Üniversitesi'ne bildirmekle sorumlu olacak. DEÜDER, TÜRKÖK Kök Hücre Projesi doğrultusunda duyuru ya da bilgi amaçlı olarak Türk Kızılayı tarafından hazırlanan e-bültenleri Dokuz Eylül Üniversitesi öğrenci mail hesaplarına gönderecek, gerekli duyduğu özel durumlarda ve özellikle Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinliklerde Türk Kızılayı'ndan kök hücre konusunda bilgilendirme ve eğitim talep edebilecek. Talep edilen eğitimlerin planlaması Türk Kızılayı ile ortaklaşa yapılacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kök Hücre Seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement