Kök Hücreden Gelen Sağlık Liv Hospital'da - Son Dakika
Güncel

Kök Hücreden Gelen Sağlık Liv Hospital'da

Türkiye’de ilk kez hastane içinde ve uluslararası GMP standartlarında Kök Hücre Üretim Merkezi Liv Hospital’da hizmete girdi.

15.10.2014 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1.5 milyon dolarlık bir yatırımla açılan“ Liv Hospital Rejeneratif Tıp ve Kök Hücre Üretim Merkezi/ Liv MedCell” kişinin anahtar hücresi anlamına da gelen kök hücre üretimi ve uygulamalarını son teknoloji ile hayata geçiriyor. Liv Hospital, güncel tıbbın önemli tedavi seçeneklerinden birisi olan hücresel tedavi için kişiye özgü, kök hücrelerin üretimini yapıyor.

KÖK HÜCRE: VÜCUDUN KENDİSİNDEN GELEN ÇÖZÜM

Tıpta son yıllarda en heyecan verici yeniliğin kök hücre olduğuna dikkat çeken Liv Hospital Genel Müdür Meri İstiroti, “Kişinin kendi yağ hücresinden üretilen bir mucize olan kök hücre, Türkiye’de ilk kez bir hastane çatısı altında Uluslararası GMP standartlarında Liv Hospital’da uygulanıyor. Aslında iyileşme ve yenilenmenin özü insan vücudunun kendi sırları içinde saklı. Geçmeyen yaralar, anti aging uygulamaları, diz ve kıkırdak sorunları, kornea nakilleri ve bir çok önemli kronik hastalığın tedavisinde etkin bir yöntem olarak kullanılan kök hücre uygulamaları çok yakın bir gelecekte, tıpta yeni değişimlerin önünü açacak nitelikte. Liv Hospital olarak kurulduğumuz günden bu yana, uluslararası arena da bilim üretmek ve tıptaki yenilikleri yakından takip etme misyonuyla yola çıktık” dedi.

HÜCRESEL VE DOKU BAZLI YENİ NESİL TEDAVİ SEÇENEĞİ

Liv Hospital Rejeneratif Tıp ve Kök Hücre Üretim Merkezi/ Liv MedCell Sorumlusu Prof. Dr. Erdal Karaöz, ”Kurumsal olarak tıp ve yaşam bilimlerinin tüm dallarını kapsayan bu alanda disipliner arası işbirliğinin önemine inanarak, ülkemizde bu alanda evrensel bilime önemli katkılar sağlayan bilim insanları ve hekimlerimizle çıktığımız bu yolda hastalarımıza bilimsel ve etik kurallar çerçevesinde hücre-kök hücre-doku mühendisliği ve gelecekte gen tedavileri alanında onaylanmış tedavi seçenekleri sunmayı amaçladık” dedi.

GELENEKSEL TIP TEDAVİLERİNDE ÇIĞIR

Geleneksel tıbbi yöntemlerle radikal olarak tedavi edilemeyen, omurilik hasarı, ALS, MS (Multiple Skleroz), organ yetmezliği, görme sorunları gibi bazı hastalıklar, kök hücre tedavisi ile umut bulabileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Erdal Karaöz, “Ülkemiz ve dünya ölçeğinde milyonlarca insan bu hastalıkların etkisinde son derece konforsuz bir yaşam sürmektedir. Son yıllarda hücresel tedavi protokolleri geliştirmek amacıyla birçok gelişmiş ülkede, kök hücre ile ilgili çok ciddi bilimsel yatırımlar gerçekleştiriyor ve klinik çalışmalar devam ediyor. Bu hastalıklardan muzdarip insanlar, kök hücre ile ilgili çalışmaların sonuçlarını büyük bir umutla beklemektedir.

Liv Hospital Rejeneratif Tıp Kök Hücre Üretim Merkezi olarak ülkemizde bu alanda evrensel bilime ciddi katkılar sunacak, alanında uzman bilim insanlarından oluşan ciddi bir Ar-Ge ekibi kurgulanmıştır. Yine bünyemizde hücresel tedavinin etkinliğine inanan ve bu tedavi protokollerini uygulamış deneyimli hekimlerimizle birlikte, klinik öncesi ve klinik araştırmalarla bu alanda bilgi üretmeyi amaç edindik” dedi.

Kök Hücreden Gelen Sağlık Liv Hospital\'da
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kök Hücreden Gelen Sağlık Liv Hospital'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Havva Tuncel: Benim beyimde ALS hastasi uc sene oldu hemen hemen, insaAllah bir an once saglik bakanligindan izin alirsinizda derdimize cagre olursunuz iyi heberlerinizi bekliyoruzz . 0 0 Yanıtla

Advertisement