Konak'tan 3 Milyon TL'lik Araç Yatırımı - Son Dakika
Yerel

Konak'tan 3 Milyon TL'lik Araç Yatırımı

Konak\'tan 3 Milyon TL\'lik Araç Yatırımı

Konak Belediyesi, Temizlik İşleri ve Fen İşleri Müdürlüğüne iki çöp konteyneri yıkama ve asfalt kazıma aracı aldı.

19.01.2015 14:04  Güncelleme: 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dokuz ayda 3 milyon TL'lik araç yatırımı yapan Konak Belediyesi, temizlik işleri ve fen işleri müdürlüğüne iki çöp konteyneri yıkama ve asfalt kazıma aracı aldı. Çöp konteyneri yıkama aracı sayesinde 100 çöp konteyneri bulunduğu yerde yıkanarak dezenfekte edilirken, asfalt kazıma aracıyla eskimiş ve yıpranmış asfaltlar sökülerek yeni asfalt daha temiz ve düzgün bir yüzey üzerine atılıyor.

100 KONTEYNER YERİNDE DEZENFEKTE EDİLİYOR

113 mahalle ile İzmir'in en çok mahallesine sahip Konak'ta yeni alınan konteyner yıkama aracı ile günde ortalama 100 çöp konteyneri bulunduğu yerde yıkanarak, dezenfekte ediliyor. Konteynerler araç içine alınmadan önce köpüklenip ilaçlanıyor. Son derece pratik uygulanan işlem sırasında özel tasarım kamyonunun içine alınan plastik ve metal konteynerler burada tazyikli suyla yıkanıyor. Beş dakika süren yıkama işleminin ardından temizlenen konteynerler tekrar yerine konuluyor. Temizleme işlemi sayesinde çöp konteynerlerinde pis koku ve sinek oluşumunun yanı sıra görüntü kirliliği de önleniyor. Konak'ta her gün yaklaşık 350 ton çöpün toplandığını belirten yetkililer, alınan araç sayesinde konteynerlerin temizlik şantiyesine götürülmeden yerinde temizlendiğini bu sayede zamandan ve iş gücünden tasarruf sağlandığını söyledi.

YOLLARA KALİTE GELDİ

Konak Belediyesi'nin yeni yılda araç filosuna kattığı bir diğer araç ise fen işleri müdürlüğüne alınan asfalt kazıma aracı oldu. Geçmiş yıllarda eski asfaltlar kaldırılmadan yenisinin yapılması yol kotlarının yükselmesine neden olurken, alınan araç sayesinde eskimiş ve yıpranmış asfaltlar sökülerek yeni asfalt daha temiz ve düzgün bir yüzey üzerine atılıyor. Asfalt kazıma makinesiyle eski asfalt kaldırılarak yol kotu düşürüldükten sonra yeni asfalt seriliyor. Bu sayede kaldırımla yol arasında neredeyse kaybolmuş kot farkı da bu kazıma sayesinde yeniden olması gereken seviyelere gelmiş oluyor. Çalışmalara başlayan araç sayesinde her gün bozuk ve yıpranmış yollar kazınarak asfaltlanıyor. Böylelikle yollar daha kaliteli ve sağlam hale geliyor. Yeni alınan asfalt kazıma makinesi sayesinde, yol yapım çalışmalarında kazınarak çıkan eski asfalt da geri dönüşümüne gönderilerek yeniden değerlendiriliyor.

"YENİ YILDA YATIRIMA DEVAM"

Konak halkını temsilen görev yaptıklarını dile getiren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kamu kurumu olmanın sorumluluğu ve ciddiyetiyle çalıştıklarını belirterek halkın ödediği vergilerden oluşan belediye bütçesini harcamanın sorumluluğunun büyük olduğunu söyledi. Faaliyet göstermeye başlayan iki araç sayesinde sunulan hizmet kalitesinin daha da arttığını belirten Pekdaş, "Vatandaşa kaliteli hizmet vermek için kendi öz kaynaklarımızı kullanarak araç filomuzu güçlendirmeye devam edeceğiz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konak'tan 3 Milyon TL'lik Araç Yatırımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement