Konya Derebucak'ta Eğitime Kar Tatili - Son Dakika
Güncel

Konya Derebucak'ta Eğitime Kar Tatili

Konya Derebucak\'ta Eğitime Kar Tatili

Konya’nın Derebucak ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

10.02.2015 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Derebucak ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime 1 gün süreyle ara verildi.

Derebucak İlçe Kaymakamı Bülent Ay, yaptığı açıklamada, şehir merkezi ile ilçeye bağlı taşra mahallelerinde bugün sabahtan itibaren etkisini göstermeye başlayan yoğun kar yağışı sebebiyle eğitime yarından geçerli olmak üzere 1 gün süreyle ara verildiğini söyledi.

İlçe merkezi ve bağlı mahallelerde kar yağışının sabahtan itibaren durmadan devam ettiğini ve kar kalınlığının bölgede yer yer 50 ila 60 santime ulaştığını aktaran Kaymakam Ay, yoğun kar yağışına rağmen bölgede yolların ulaşıma açık olduğunu, Derebucak İlçe Belediyesi ile Konya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı karla mücadele ekiplerinin ilçe genelinde müşterek yürüttüğü çalışmaların 24 saat durmadan sürdüğünü belirtti. Kaymakam Ay, yoğun kar yağışının etkisini sürdürmesi nedeniyle bölgede güvenlik ve tedbir amaçlı olarak yarından geçerli olmak üzere okulları 1 gün süreyle tatil ettiklerini aktardı.

Bu arada, Konya Büyükşehir Belediyesi 4.Bölge Sorumlusu Memiş Kunt da, kar yağışının Beyşehir'in yüksek rakıma sahip taşra mahalleleri ile Derebucak ilçesinin genelinde yoğunluk kazandığını belirterek, "Beyşehir'de Üzümlü, Huğlu, Kayabaşı ve Akçabelen gibi mahallelerimiz ile Derebucak ilçemizin merkezi ve bağlı taşra mahallelerinde yoğun kar yağışı ile birlikte karla mücadele çalışmalarımızı ilçe belediyelerimizle birlikte koordine halinde yürütüyoruz. Beyşehir'in yüksek rakıma sahip mahallelerinde 40 santimin üzerinde olan kar kalınlığı Derebucak ilçesine gidildiğinde bazı yerlerde 60-70 santim civarına ulaşıyor. Kar yağışının yoğunluk kazandığı bölgelerde karla mücadele çalışmalarımız gece gündüz demeden devam ediyor. Tüm ekiplerimiz yolları ulaşıma açık tutabilmek için seferber olmuş durumda" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Konya Derebucak'ta Eğitime Kar Tatili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • abdullah parlakkaya: derebucak ın fotoğrafını çekemedinizmide huğluyu derebucak diye gösteriyorsunuz 0 0 Yanıtla

Advertisement