Koordinatör Bilgiç'ten Su Kullanımı Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Koordinatör Bilgiç'ten Su Kullanımı Uyarısı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Koordinatörü Mahmut Bilgiç, vatandaşları tasarruflu su kullanımını uyarısında bulundu.

28.06.2016 15:34

Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Koordinatörü Mahmut Bilgiç, vatandaşları tasarruflu su kullanımını uyarısında bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Koordinatörü Mahmut Bilgiç, ilçede son 50 yılın en kurak mevsiminin yaşandığını hatırlatarak su kullanımı konusunda uyarılarda bulundu. Korkuteli ilçesi'de artan nüfus nedeniyle ciddi bir su sıkıntısı yaşandığını belirten Bilgiç, "su kullanımında dikkatli olmalıyız. Çoğu zaman olumsuz sonuçlar veren doğal ve iklim değişikliklerinin insana etkisi şüphesiz kaçınılmazdır. Bundan dolayı insanlığın temel yaşam kaynağı olan suyun önemi her geçen gün artıyor. Dünyanın birçok bölgesinde olduğu gibi ülkemiz ve ilçemizde de su azlığı kendisini hissettirmektedir. Bundan sonraki süreçte bu tür bir sıkıntı ile karşılaşmamak için gerekli tüm tedbirleri almaya devam edelim" dedi.

"EN BÜYÜK TEDBİR BİLİNÇLİ KULLANIMDIR"

Su sıkıntısına karşı çözümde en büyük tedbirin bilinçli su kullanımı olduğunu kaydeden Korkuteli Koordinatörü Mahmut Bilgiç, "İlçemiz her gün büyüyüp gelişiyor. Bu anlamda insanlarımızın temel ihtiyacı olan suyun da kullanım miktarı ve önemi artıyor. Buna karşılık insanımızın suyun tasarruflu kullanımı noktasında bilinçlenmesi vazgeçilmez bir ihtiyaçtır. Harcanılan suyun ücretinin ödenmesi, su kullanımı noktasındaki görevimizi tam olarak yerine getirdiğimizin göstergesi değildir. Vatandaşlarımız ben ücretini ödüyorum, istediğim kadar harcayabilirim gibi bir düşünce içinde olabiliyorlar, ancak suyun olmaması durumunda para ile elde edilmesi de imkansız hale gelebilir. Vatandaşlarımızın suyu tasarruflu kullanmaları noktasında bilinçlenmesi alınacak önlemler noktasında en büyük önlemdir. Suyumuzu israf etmeyelim, tasarruflu kullanalım."

Korkuteli ilçesinde sürekle su analizlerinin yapıldığını ifade eden Bilgiç, "geçtiğimiz ay alınan son numunelerde suyumuzda hiçbir şekilde mikrobik bulguya rastlanmamıştır. Ayrıca olası böyle bir durum yaşanmaması için otomatik Klor makineleri kullanılmakta ve 7 gün 24 saat bu makineler kontrol edilmektedir" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Koordinatör Bilgiç'ten Su Kullanımı Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement