Köpeğin Kulağını Kesmekle Hırçın Olmaz, Eziyet Olur' - Son Dakika
Güncel

Köpeğin Kulağını Kesmekle Hırçın Olmaz, Eziyet Olur'

Köpeğin Kulağını Kesmekle Hırçın Olmaz, Eziyet Olur\'

Osmaniye'de veteriner Ali Laçinbala, halk arasında köpeğin daha saldırgan olması için kulağının kesilmesi gerektiği düşüncesinin yanlış olduğunu söyledi.

14.06.2015 11:49

Osmaniye'de veteriner Ali Laçinbala, halk arasında köpeğin daha saldırgan olması için kulağının kesilmesi gerektiği düşüncesinin yanlış olduğunu söyledi.

Bir hayvansever tarafından bulunan 1 yaşındaki erkek sokak köpeği, Ali Laçinbala'nın kliniğine getirildi. Köpeği hemen tedavi altına alınan Laçinbala, kulağın kesici bir aletle kesildiğini ve bu durum karşısında çok üzüldüğünü belirterek, "Kesilen kulak enfeksiyon kapmıştı. Hayvanın tedavisine hemen başladık ve şuanda sağlık durumu oldukça iyi. Artık bu tür vakaları görmek istemiyoruz" diye konuştu.

Halk arasında yaygın olarak bilinen köpeğin 'Yavuz' olması için kulak ve kuyruğunun kesilmesinin çok yanlış olduğunu ifade eden Laçinbala, şunları söyledi:

"Yavru köpekler kulaklarının kesilmesinin onun cinsini de kalitesini de değiştirmez. Kulak kesme işlemi çok yanlış, hayvana işkencedir. Bu yanlış bilinen uygulamadan vazgeçilmelidir. Bazı kişiler köpeklerin 'Yavuz' yani hırçın ve saldırgan olması için kulaklarını kesiyor. Köpeklerin kulağının kesilmesi ile o hayvanda bir değişme olmaz. Kulağı kesilen köpek yardıma muhtaç acı çeken bir varlık olur. Bir canlıya bu derece acı yaşatan bir çocuk, büyüdüğünde gücü kime yeterse ona acı çektirir. Kadın cinayetleri ve kadına şiddeti önlemenin ilk yolu hayvan sevgisiyle başlar." - Osmaniye

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köpeğin Kulağını Kesmekle Hırçın Olmaz, Eziyet Olur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement