Körfez'de Mevlid Kandili Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Körfez'de Mevlid Kandili Coşkusu

Körfez\'de Mevlid Kandili Coşkusu

Körfez Belediyesi, Mevlid Kandili olması sebebiyle Tütünçiftlik kültür merkezinde özel bir program düzenledi.

04.01.2015 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Körfez Belediyesi, Mevlid Kandili olması sebebiyle Tütünçiftlik kültür merkezinde özel bir program düzenledi.

Körfez Belediyesi ve Körfez Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği Mevlid Kandili programına Körfez halkı yoğun ilgi gösterdi. Programa, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve eşi Bilge Baran, Körfez Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karaküllah, Körfez İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Salonu dolduran yüzlerce Körfezli, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Hz. Muhammed'i anlatan sinevizyon gösterisini izlediler. Sinevizyon gösterisinin arından kürsüye gelerek kısa bir konuşma gerçekleştiren Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, "Alemlere rahmet Peygamber Efendimizin doğumunun bin 444.'inci yılını kutlarken sizlerle bir araya gelmekten oldukça mutluyuz. Hz. Peygamber iyi bir baba, iyi bir eş, iyi bir komutandı. Bütün iyileri üzerinde taşımaktaydı. Peygamber sevgisi de bugün bizleri burada buluşturdu. Tüm İslam Aleminin mübarek Mevlid Kandilini kutlar, tüm insanlığa hayırlar getirmesini dilerim" dedi.

Başkan Baran'ın konuşmasının ardından program kaldığı yerde devam etti. Programda, Hz. Muhammed (S.A.V)'i anlatan ilahi ve kasideler, Temcid-i Şerifler ile okundu. Mevlid Kandili programı Körfez İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan'ın geceyle alakalı konuşması ile devam etti. Konuşmasında Hz. Muhammed'in güzel ahlakından ve yaşantısından örnekler veren Hasan Erdoğan, "Peygamber Efendimizi rehber edinmeden doğru yola varmak mümkün değildir. Peygamber Efendimiz (S.A.V), sadece bize dini iletip öğrenin demedi, Bize yeni bir insanlık toplum düzeni, yeni bir rehber olarak geldi. O, sadece iman, güzel ahlak ve amellerle üstünlüğün olacağını söyledi. O'nun güzel ahlakını hep birlikte örnek almalı yaşantımızı buna göre şekillendirebilmeliyiz" diye konuştu.

Düzenlenen Mevlid Kandili programı edilen Mevlid duası ile son buldu. Körfez Belediyesi Mevlid Kandili münasebetiyle hazırladığı kandil simitlerini program çıkışında vatandaşlara dağıttı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Körfez'de Mevlid Kandili Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement