Korkuteli Bingeçit Deresinin Altın Kelepçesi Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Korkuteli Bingeçit Deresinin Altın Kelepçesi Tamamlandı

Korkuteli Bingeçit Deresinin Altın Kelepçesi Tamamlandı

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Korkuteli Büngeçit Deresi üzerine yapılan Tersip bendi tamamlandı.

18.11.2015 09:45

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü tarafından Korkuteli Büngeçit Deresi üzerine yapılan Tersip bendi tamamlandı.

DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Korkuteli Büngeçit Deresi üzerine yapılan Tersip bendinin tamamlandığını söyledi.

Bingeçit Deresi Taşkın ve Rusubat Zararlarından Korunması İşi kapsamında ilçede 56 bin 860 dekar tarım alanına modern sulama hizmeti verdiklerini kaydeden DSİ 13. Bölge Müdürü Özgür, "Bingeçit deresi üzerinde yer alan regülatör'ün ve isale hattının rusubattan tıkanmasını önlemek için üst havza tedbiri olarak 15 metre yüksekliğinde devasa bir Su yapısı, Tersip bendini tamamlamış bulunmaktayız. Bu tersip bendi Korkuteli barajının ömrüne ömür katacak Barajdan sağlıklı suyun akışını sağlayacaktır. Tersip bendinin toplam maliyeti 1 milyon 242 bin TL olup, inşaatında 250 ton demir, 2 bin 500 metreküp beton ve 7 bin 64 metreküp taş tahkimat kullanılmıştır" dedi.

Antalya'nın çok fazla taşkın riski taşıyan bir il olduğunu hatırlatan Özgür, "Antalya ilimiz için hayati bir diğer konu da taşkınlardır. Tamamladığımız 51 adet taşkın koruma tesisleri ile Antalya şehir merkezi, 71 meskün mahal ve 95 bin 836 dekar araziyi taşkın zararlarından koruduk. Derelerimizde ki olası taşkın riskini azaltmak içinde dere ve nehirlere su yapıları yapmaktayız. Yaptığımız su yapıları ile dere ve nehirlerimize aslında birer altın kelepçe takmaktayız." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korkuteli Bingeçit Deresinin Altın Kelepçesi Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement