Korkuteli Çiftçisi Yağmur Duasına Çıktı - Son Dakika
Yerel

Korkuteli Çiftçisi Yağmur Duasına Çıktı

Korkuteli Çiftçisi Yağmur Duasına Çıktı

Antalya’nın Korkuteli ilçesine bağlı Datköy ve Beğiş mahalle halkı, çevre mahallelerinin de katılımıyla yağmur duasına çıktı.

21.04.2014 19:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Korkuteli ilçesine bağlı Datköy ve Beğiş mahalle halkı, çevre mahallelerinin de katılımıyla yağmur duasına çıktı.

Korkuteli İlçe Müftüsü Duran Turgut, yaptığı konuşmada kurak geçen mevsim nedeniyle köylülerle yağmur duasına çıktıklarını söyledi. Yağmur duasının sünnet olduğunu ifade eden Müftü Turgut, "Bugün gerçekten güzel birliktelik oldu. Bu peygamber efendimizin sünnetidir. Hep beraber sahraya musallaya çıkmak suretiyle dua ettik. Hem bundan önceki zamanda Cenab-ı Allah'ın vermiş olduğu yağmura, berekete şükrettik hem de gelecek günlerde milletimizi, memleketimizi kendisinden başkasına muhtaç etmemesi, bol bol faydalı yağmur ihsan etmesi için dua ettik. Cenab-ı Hak, dualarımızı makbul eylesin. Burada bir bakıma peygamber efendimizin sünnetini icra ettik. Peygamber efendimizden sonra salihlerin, alimlerin yaptığı gibi burada o usul üzere dua ettik. İstiska namazı kıldık. Cenab-ı Hak'tan istiyoruz. O bizim Rabbimizdir. O bütün mülkün sahibidir" dedi.

Müftü Duran Turgut ve imamlar tarafından dualar okundu. Müftü Turgut, yağmur duasını yaparken köylüler de avuçlarını açarak "Amin" dedi.

Yağmur duasının ardından konuşan Datköy Mahalle Muhtarı Veli Kısa, "Bugün burada yağmur yağmadığı için yağmur duası yapıyoruz. İnşallah duamız kabul olur" şeklinde konuştu.

Datköy'de yaşayan Mehmet Çırak ise "Havalar biraz kurak geçiyor. Bu yüzden ekinlerimizde biraz sıkıntı var. O yüzden duaya çıktık. Cenab-ı Allah inşallah duamızı kabul eder. İnşallah hayırlı rahmetler verir. Tarlada mahsulümüz suya hasret kaldı. Bilindiği gibi kış sezonu karsız geçti diyebilirim. Bu nedenle toprak çok çabuk kuruyor. İnşallah dualarımız kabul olur yağmur yağar mahsullerimiz ve araziler yağmura doyar" dedi.

Datköy Ramazan Karabağır okulunun üst tarafında gerçekleşen yağmur duasına Belediye Başkanı Hasan Gökce, Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Karacelioğlu ve Belediye Meclis üyeleri, Müftü Duran Turgut, çevre mahalle halkı, vatandaşlar katıldı.

Yağmur duasının ardından yemek verildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korkuteli Çiftçisi Yağmur Duasına Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement