Korkuteli'nde Hızlı Klavye Kullanımı Kursu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Korkuteli'nde Hızlı Klavye Kullanımı Kursu Açıldı

Korkuteli\'nde Hızlı Klavye Kullanımı Kursu Açıldı

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından "Hızlı Klavye Kullanımı" kursu açıldı.

20.06.2014 10:29  Güncelleme: 10:33

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından "Hızlı Klavye Kullanımı" kursu açıldı.

Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde verilen "Hızlı Klavye Kullanımı" kursuna 13 kursiyer katılırken, 160 saatlik kursun iki ay devam edeceği belirten kurs öğretmeni Tuğba Kapan, "Günümüzde hızlı yazmanın hem memurluğa girişte gerekli bir şart olması hem de masa başında günlük işleri yaparken zamandan tasarruf sağlanması açısından çok önemli bir özellik" dedi.

İlçede bir çok gencin hızlı yazma engelini başarıyla geçerek memur olmasının kendilerini sevindirdiğini kaydeden Kapan, "Ülkemizde genel olarak Q ve F olmak üzere iki tip klavye kullanılmaktadır. Q klavye İngilizce cümle yapısına uygun olduğundan hızlı ve bakmadan yazmak çok zordur. Bunun yanında F klavye Türkçe cümle yapısına göre dizayn edildiği ve parmakların bir lokomotif misali çalışmasından dolayı çok hızlı ve bakmadan yazmaya imkan sağlamaktadır. Bu nedenle her bilgisayar kullanıcısının bu meziyete sahip olması gerekmektedir. Klavyeyi en iyi şekilde kullanabilmeyi öğrenmek zaman ve sabır ister. Derslerde kursiyerlere bilgisayar karşısında oturuş ve duruştan başlamak üzere bakmadan ve hızlı yazma becerisi kazandırmaktayız" dedi.

Kapan, gençlerin Halk Eğitim Merkezi'nin verdiği kurslarla kendilerini işe ve hayata hazırlamaları gerektiğine inandığını da sözlerine ekledi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Korkuteli'nde Hızlı Klavye Kullanımı Kursu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement