Koruyucu Aileler ve Çocuklar İftarda Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Koruyucu Aileler ve Çocuklar İftarda Bir Araya Geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından koruyucu aileler ve çocukları için iftar verildi.

30.06.2015 11:48

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından koruyucu aileler ve çocukları için iftar verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Delphin Otelleri'nin ev sahipliğinde düzenlenen iftara Vali Muammer Türker, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Temindar Aytekin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan ile koruyucu aileler ve çocuklar katıldı.

Vali Türker, ?burada yaptığı konuşmada, hem inanç hem de geleneklere göre zayıf olanı koruyup kollamak gerektiğini, koruyucu aile sisteminin de buna hizmet ettiğini anlattı.

Millet denilen şeyin bir coğrafyada hasbelkader bulunan insanlar olmadığını vurgulayan Türker, "Millet, birlikte yaşama iradesini, zayıf olanı koruyup kollama iradesini gösterebilen toplumlara denir. Bu sistem bizim şimdiye kadarki geleneklerimizi kültürümüzü ve inancımızı yansıtan önemli bir haslettir" dedi.

Koruyucu aileler arasında dayanışma ve yardımlaşma iklimi oluşturmak için Türkiye genelinde iftar programının bu yıl ikincisini düzenlediklerini ifade eden Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Temindar Aytekin de bunun için özellikler koruyucu ailelere teşekkür etti.

Çalışkan ise İl Müdürlüğü bünyesinde halen 91 koruyucu aile yanında 110 çocuğun kaldığını bildirdi.

Türkiye genelinde koruyucu aile sayısı olarak 12'nci sırada yer aldıklarını belirten Çalışkan, koruyucu aile işlemi tamamlanan 11 ailenin çocuk yerleştirilmek için sırada beklediklerini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Koruyucu Aileler ve Çocuklar İftarda Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement