Koruyucu Ailelerin Gözünden Çocuk Psikolojisi ve Aile Hayatı - Son Dakika
Güncel

Koruyucu Ailelerin Gözünden Çocuk Psikolojisi ve Aile Hayatı

Koruyucu Ailelerin Gözünden Çocuk Psikolojisi ve Aile Hayatı

Gönüllü koruyucu ailelik yaparak binlerce çocuğa umut olan koruyucu aileler, yardıma muhtaç çocuklar ile yaşam öykülerini Onbironsekiz'e anlattı.

01.12.2016 15:52  Güncelleme: 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uzun meslek hayatları ve farklı yaşam tarzları ile birbirinden ayrılan Defne ve Nuran'ı bir arada buluşturan koruyucu ailelik serüveni Onbironsekiz'de öyküleştirildi. Sosyal hizmetler aracılığıyla geçici veya süresiz, yardıma muhtaç çocukları topluma kazandırma ve aile edindirmeyi amaçlayan koruyucu ailelik uygulamasının artıları ve eksileri, kapılar ardında kalan hikayeleri ile anlatıldı.

Çocukların belli bir yaş aralığında alındığı, hangi şartlarda biyolojik aileye geri dönmesi gerektiği ve kimsesiz bir çocuk ile nasıl bağ kurulduğunu anlatan aileler, bu değişimin kendi hayatlarını nasıl etkilediğinden de bahsetti. Koruyucu aileliğin, sıradan bir ebeveyn olmak dışında sorumluluklar yüklediğinden bahseden koruyucu anneler, eski alışkanlıklarının zamanla nasıl bir değişime uğradığını da ifade etti.

Koruyucu aile olmak için yürütülen süreçte yaşanan teknik ayrıntılar hakkında da bilgi veren koruyucu anneler, başvuru, çocuk ile tanışma ve alışma süreci ve sonunda anne olmaya kadar uzanan süreci ve süreç boyunca çocukların olası tutumlarını da ekledi.

Çocuklarda büyük gelişim kat edildi

Koruyucu ailelere verilen çocuklarda başlangıçta korku, çekingenlik, şiddete eğilim gibi psikolojik sorunlar gözlemlendiğini belirten koruyucu anneler, gösterilen sevgi ve ilginin sonunda büyük yol kat edildiğini ve zihinsel olarak çocukların daha sağlıklı bireylere dönüştüklerini anlattı.

Koruyucu aileliğin ne olduğunu kendi tecrübeleriyle ifade eden ailelerin öyküsü, Türkiye'nin ilk ve tek gerçek hikayelere dayanan sesli içerik ajansı Onbironsekiz tarafından yayına hazırlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Koruyucu Ailelerin Gözünden Çocuk Psikolojisi ve Aile Hayatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement