Köşk'te Çocuk Parksız Tek Bir Mahalle Kalmadı - Son Dakika
Yerel

Köşk'te Çocuk Parksız Tek Bir Mahalle Kalmadı

Köşk\'te Çocuk Parksız Tek Bir Mahalle Kalmadı

Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, ilçede çocuk parksız tek bir mahalle bırakmadıklarını belirterek, “Oynamak ve eğlenmek çocuklarımızın hakkıdır.

17.08.2016 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, ilçede çocuk parksız tek bir mahalle bırakmadıklarını belirterek, "Oynamak ve eğlenmek çocuklarımızın hakkıdır. Onların mutluluğu daha güzel bir dünyanın kapısını açmaktır" dedi.

Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, göreve geldiği günden itibaren alt yapıdan eğitime, sosyal ve kültürel alanlarda ilçesinin çehresini değiştirecek yatırımlarla hem Köşk halkının hem de Aydınlıların büyük takdirini kazanırken diğer taraftan Aydın Büyükşehir olmadan köy olan mahallelerde yaptırdığı çocuk oyun parkları ile çocukların sevgisini kazanıyor. "Oyun oynamak ve eğlenmek tüm çocukların hakkıdır" diyen Başkan Kılınç, "Bir çocuğu sevindiren bütün dünyayı sevindirirmiş. Bugün biz onları sevindireceğiz, elimizdeki tüm imkanları onlar için kullanmaktan çekinmeyerek onları mutlu bir şekilde yaşatacağız ve onlarda yarınlarda büyüdüklerinde aynı şeyleri yapacaklar. Çocuklar bizim geleceğimizdir. Onların sevinmesini ve mutlu olmalarını daim kılmayı başarırsak güzel, mülteci ve huzurlu bir dünyanın kapısını açmış oluruz. Yani güzel bir dünyayı oluşturmanın sırrı çocukların mutlu olması ve edilmesidir. Bende, bizlerde bu düşünce ve inanç çerçevesinde üzerimize düşeni elimizden geleni fazlasıyla yapmaya gayretindeyiz. Bu gayreti de aynı zamanda yalnız çocuklarımız için değil onların gülüşleri ile kendi mutluluğumuzu yaşamak adına gösteriyoruz" dedi.

Aydın'ın büyükşehir olması ile birlikte gelirlerinin yüzde 40 gibi büyük bir kısmının Büyükşehir Belediyesine aktarılmasına ve İlçe paylarından milyonlarca lira aktarılan Büyükşehir Belediyesi'nden hizmet ve yatırım noktasında karınca misali kadar destek görmemelerine rağmen diğer ilçe belediyeleri gibi kendilerinin de yaşadıkları ekonomik kayıplara inat Köşk Belediyesi olarak ilçeye yatırım ve hizmetten ödün vermeyeceklerinin de altına çizen Başkan Kılınç, sözlerini şöyle sürdürdü; "Köşk Belediyesi olarak uyguladığımız Projeleri kapsamında ilçemize bağlı tüm mahallelerimizde yeni sosyal alanlar ile birlikte çocuklarımız içinde oyun parkları kazandırmaya devam ediyoruz. 'Oyun ve eğlenmek tüm çocuklarımızın hakkıdır' düşüncesiyle Mahalle parklarına çocuk oyun gruplarını yerleştirmeye başladık. 2016 yılı yatırım programı dahilinde Köşk merkez mahalleleri olmak üzere 6360 sayılı Yasa ile köy tüzel kişiliği sona ererek mahalle statüsünde Köşk Belediyesine bağlanan mahallelere 24 adet çocuk oyun gruplarının montajını gerçekleştireceğiz. Mahallelerimizde çocuk oyun gruplarının çocuklarımız için müsait olabilecek alanlar tespit edilerek çalışmalara başladık ve bir çok mahallelerimizde montajlarını tamamladık. Bu çalışmalarımız kapsamında çocuklarımızın spor ve sosyal yaşantısını hareketlendirmek için modern, ferah alanlar oluşturularak Baklaköy, Kızılcayer, Mezeköy, Uzundere, Başçayır, Beyköy, Ovaköy ve Çiftlik Mahallelerimizde yeni ve çocuklarımız için daha kullanışlı çocuk oyun gruplarının montajını tamamladık. Diğer mahallelerimizde de çocuklarımız için oyun alanlarının tespiti ile Yaz Projeleri kapsamında yürüttüğümüz projeler dahilinde park yapım çalışmalarıyla birlikte çocukların sağlıklı bir şekilde oyun oynayabilecekleri oyun alanlarını yarınlarımızın teminatı çocuklarımız için mahallelerimize kazandırmaya devam edeceğiz. Artık çocuklarımız kendi köyünde kendi mahallesinde kendi sokağında ve parkında doyasıya eklenecekler. ve bizde mutlu olacağız. Köşk Belediyesi olarak ilçemizi kalkındıracak yatırımlarda olduğu gibi çocuklarımızı mutlu edecek yatırımlardan da vazgeçmeyeceğiz, onları sevindirmek için yorulacağız ve onların mutluluğu ile dinleyeceğiz" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köşk'te Çocuk Parksız Tek Bir Mahalle Kalmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement