Kosova'da Eylemlere Devam Kararı - Son Dakika
Güncel

Kosova'da Eylemlere Devam Kararı

Kosova\'da Eylemlere Devam Kararı

Kosova'da eylemlere devam kararı Kendin Karar Al (Vetevendosje Hareketi) lideri Albin Kurti, düzenlendiği basın toplantısında, protesto gösterileri sırasında yaşanan şiddet olaylarından dolayı hükümeti suçladı.

28.01.2015 17:04

Kosova'da eylemlere devam kararı

Kendin Karar Al (Vetevendosje Hareketi) lideri Albin Kurti, düzenlendiği basın toplantısında, protesto gösterileri sırasında yaşanan şiddet olaylarından dolayı hükümeti suçladı.

Aleksandar Jablanoviç görevinden alınsaydı ve Trepçe konusu çözüme ulaşsaydı protesto gösterileri olmayacaktı diyen Kurti, tüm sorumluluğun savaş suçluları Şeşel ve Miloşeviç konsepti ile çalışan hükümete ait olduğunu söyledi.

Kurti ayrıca, polisi göstericilerin üzerine salan Başbakan İsa Mustafa ve Başbakan Yardımcısı Haşim Taçi'yi de suçladı. Kurti, özelikle plastik merminin kulanılmasını sert dille kınadı.

Jablanoviç görevinden alınana kadar ve Trepçe yasası Meclise geri gelene kadar protesto gösterilerinin süreceğini belirten Kurti, protestonun ilerleyen günlerde yapılacağını söyledi.

SIRP BAKAN JABLANOVİÇ İSTİFA ETMİYECEK

Sırp Listesi sıralarından atanan Kosova Hükümeti Başbakan Yardımcısı Branimir Stoyanoviç, Başbakan İsa Mustafa'nın hiçbir defa Aleksandar Jablanoviç ile görevden alınması konusunu görüşmediğini söyledi.

Jablanoviç'in istifayı aklından bile geçirmediğini ve görevden alınmayacağını söyleyen Branimir Stojanoviç, Bizimle de kimse görevden alınmak konusunu kimse görüşmedi dedi.

Metalürji devi Trepçe maden ocağından söz eden Stoyanoviç, Trepçe konusunun Brüksel'de Kosova ile Sırbistan arasındaki diyalogun parçası olmak ihtimalinin dışlanmaması gerektiğine işaret etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova'da Eylemlere Devam Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement