Kosova'da Pdk ile Ldk Koalisyonda Anlaştı - Son Dakika
Güncel

Kosova'da Pdk ile Ldk Koalisyonda Anlaştı

Kosova\'da Pdk ile Ldk Koalisyonda Anlaştı

Kosova'da 5 aydır süren siyasi kriz sona erdi.

20.11.2014 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova'da 5 aydır süren siyasi kriz sona erdi. Seçimlerden birinci parti olarak çıkan PDK Başkanı Haşim Taçi ile Kosova'nın ikinci en büyük partisi LDK Başkanı İsa Mustafa, koalisyon kurulması konusunda anlaştı. Taçi ile Mustafa arasında varılan koalisyon anlaşmasına göre Kosova'nın yeni Başbakanı LDK Başkanı İsa Mustafa olacak. Taçi ise 2016 yılında Cumhurbaşkanı görevine seçilecek.

Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, gece geç saatlerde koalisyon konusunda anlaşan Kosova Demokratik Partisi( PDK) Başkanı Haşim Taçi ve Kosova Demokratik Birliği(LDK) Lideri İsa Mustafa'yı makamında kabul etti. Cumhurbaşkanın daveti ile gerçekleşen görüşmede ABD Kosova Büyükelçisi Tracey Ann Jacobson da yer aldı.

İki partinin koalisyon konusunda anlaşmaya vardığını açıklayan Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, her iki liderinin de, Anayasa Mahkemesi kararı gereğince Kosova'nın çok etnikli yapısını korumak ve uluslararası sorumlulukları yerine getirmek için çok önemli bir anlaşmaya vardıklarını ifade etti.

Haşim Taçi ile İsa Mustafa arasında varılan koalisyon anlaşmasına göre Kosova'nın yeni Başbakanı LDK Başkanı İsa Mustafa olacak . Haşim Taçi ise 2016 yılında Cumhurbaşkanı görevine seçilecek. Koalisyon konusunda anlaşılmasıyla Kosova Meclisi'nin en kısa sürede toplanması bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova'da Pdk ile Ldk Koalisyonda Anlaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement