Kosova Devlet Üniversitesinde İlk Defa Türkçe Bölüm Eğitime Başladı - Son Dakika
Güncel

Kosova Devlet Üniversitesinde İlk Defa Türkçe Bölüm Eğitime Başladı

Kosova Devlet Üniversitesinde İlk Defa Türkçe Bölüm Eğitime Başladı

Dha DIŞ HABER - Kosova devlet üniversitesinde ilk defa Türkçe bölüm eğitime başladı Kosova devlet üniversitesinde ilk defa derslerin tamamı Türk dilinde olan 'Bilgi Teknolojileri ve İletişim Bölümü' açıldı.

05.10.2015 19:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER - Kosova devlet üniversitesinde ilk defa Türkçe bölüm eğitime başladı

Kosova devlet üniversitesinde ilk defa derslerin tamamı Türk dilinde olan 'Bilgi Teknolojileri ve İletişim Bölümü' açıldı. Kosova'nın kamu üniversitesi olan Prizren Üniversitesi'nde 'Bilgi Teknolojileri ve İletişim Bölümü' ilk kez bugünden itibaren yeni eğitim dönemine başladı. 'Bilgi Teknolojileri ve İletişim Bölümü'ne 40 öğrencinin kaydolduğu belirtildi. Bugünden itibaren ilk kez eğitime başlayan 'Bilgi Teknolojileri ve İletişim Bölümü'nde Türkiye'den mezun olan Türk eğitimciler ile Türkiye'den misafir eğitimciler ders verecek. Mikrofonu uzattığımız öğrenciler, ilk kez yeni bir bölümün açılmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Türkiye'de eğitim görmenin her geçen yıl zorlaştığını vurgulayan öğrenciler, burda kendi ülkemizde ailemizin yanında eğitim görmek hem ekonomik hem mesafe açısından daha önemli olduğunu söylediler.

Başörtüsü serbest

Eğitim gören öğrenciler arasında çok sayıda başörtülü öğrencinin olması dikkat çekti. Prizren Üniversitesi'nde bugüne kadar hem yönetimin hem de hocalar tarafından her hangi bir zorlukla karşılaşmadıklarını söyleyen başörtülü öğrenciler, hocaların bugüne kadar her hangi bir problem çıkarmadıklarını söylediler.

Türkiye'den okuyan öğrenci sayısı her geçen yıl artıyor

Uzun yıllar Kosovalı öğrencilerin Türkiye'de eğitim görmelerine alıştığımıza bu dönemde Prizren Üniversitesi'nde çok sayıda Türkiye'den gelen öğrencinin olduğu belirtildi. Prizren'de Türk dilinin resmi dil olması ve herkesin Türkçe konuşmasından dolayı Prizren Üniversitesi'ni tercih ettiğini belirten Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencileri, Türkiye'de istedikleri bölümü okumanın zor olduğunu söylediler.

Türkçe Bölümlere yoğun ilgi

Prizren Üniversitesi Türkçe Bölümler Koordinatörü Soner Yıldırım da, yeni eğitim döneminin hafta başından itibaren başladığını bu yıl ilk kez açılan 'Bilgi Teknolojileri ve İletişim Bölümü'ne 40 öğrencinin diğer bölümlere de 30 öğrencinin toplamda 70 öğrencinin kaydolduğunu vurguladı.

Prizren Üniversitesi Rektörlüğü tarafından alınan kararla bu yıl ilk kez Prizren Üniversitesi'nde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Bölümü açıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova Devlet Üniversitesinde İlk Defa Türkçe Bölüm Eğitime Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement