Tekirdağ'da Köy Özlemini Maketlerle Gideriyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Tekirdağ'da Köy Özlemini Maketlerle Gideriyor

Tekirdağ'da emekli belediye işçisi, ağaç parçalarından, köyünde kullandığı traktör, at arabası ve kağnının maketlerini yapıyor.

27.01.2015 12:52  Güncelleme: 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde yaşayan emekli belediye işçisi Münir Genç, köy hayatına duyduğu özlemi, ağaç parçalarından yaptığı maketlerle dindirmeye çalışıyor. İlçedeki evinin üst katını kendisine ayıran Genç, boş vaktini değerlendirmek için başladığı ağaç oymacılığını geliştirerek maketler yapmaya başladı. Ağaç parçalarından köyünde kullandığı traktör, at arabası ve kağnı gibi maketler yapan Genç, maketleri evinin en güzel köşelerinde sergiliyor.

Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2000 yılında emekli olduktan sonra boş vakitlerini değerlendirmek için ahşap oymacılığına başladığını, yaptığı eserlerin gençliğinde köyde kullandığı araç gereçler olduğunu söyledi. Evinin üst katında kendisine yetecek kadar atölye kurduğunu ve burada zaman geçirmekten büyük keyif aldığını dile getiren Genç, şöyle konuştu: "26 yaşına kadar bunların içindeydim. Çiftçilik yaptım. Bunlarla uğraştım. Yaptığım maketlerle o günlere olan özlemimi gideriyorum. Tabii o zaman günümüzde traktör yoktu öküzlerle, atlarla, eşeklerle uğraştık. 2000 yılında emekli olunca bunların sevdası vardı zaten içimde. Bu küçük mekanıma hatıra olarak, geriden gelen torunlarım görsünler, 'Bak dedemler nelerle uğraşmış' desin diye bunların maketlerini yaptım. Şimdi bir sürü eserim oldu. Özellikle yaptığım traktörler çok beğeniliyor."

Genç, köy hayatı dışında da ilçenin önemli eserlerini yapmaya çalıştığını dile getirdi. Oymacılığa ilk başladığı günlerde bocaladığını, herhangi bir kurs almadan el becerisini geliştirdiğini ve sonunda yaptığı maketleri gerçeğine uygun hale getirdiğini aktaran Genç, maketlerden maddi kazanç elde etmediğini vurguladı. Genç, bir maket için en az 20-40 lira masraf yaptığını, bir araba için bir hafta uğraştığını ifade ederek, "Maketleri yaparken stres de atıyorum. Günüm çok çabuk geçiyor" diye konuştu.

Tekirdağ\'da Köy Özlemini Maketlerle Gideriyor
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Tekirdağ'da Köy Özlemini Maketlerle Gideriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement