Köy Ziyaretleri Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Köy Ziyaretleri Devam Ediyor

Köy Ziyaretleri Devam Ediyor

Adıyaman’ın Sincik Kaymakamı Tunahan Efendioğlu, ilçeye bağlı köyleri ziyaret etmeye devam ediyor.

08.05.2015 15:55

Adıyaman'ın Sincik Kaymakamı Tunahan Efendioğlu, ilçeye bağlı köyleri ziyaret etmeye devam ediyor.

Kaymakam Efendioğlu, Özel İdare Müdürü Ali Ayaz ve beraberindekilerle Şahkolu, Subaşı, Taşkale ve Pınarbaşı köylerini gezerek incelemelerde bulundu. Köy muhtarları ve köy sakinleri tarafından karşılanan Efendioğlu, köylülerle bir araya gelerek sohbet edip, köyün sorunları ve taleplerini dinledi.

Kaymakam Efendioğlu, özellikle bu köylerin iklim şartlarının nispeten ılıman olması ve sulama suyu sıkıntısının olmaması sebebiyle tarımın daha aktif hale getirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca bölgeye hizmet için yapılan başvuruları titizlikle incelediklerini ve azami düzeyde bu bölgeye hizmet götürmeyi amaçladıklarını ifade etti. Köylerde bulunan okulları ve camileri de gezen Efendioğlu, kullanılmayan okulların köylerde taziye evi, misafirhane, düğün evi vs. gibi sosyal amaçlara hizmet edebilecek bir şekilde kullanımının sağlanması gerektiğini, bu doğrultuda Kaymakamlık olarak da gerekli desteğin sağlanacağını ifade etti. Hizmet veren okulları da ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelen Efendioğlu, okulların TEOG sınavındaki başarı düzeyleri ve genel ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.

Son olarak Pınarbaşı Köyü'nde tek başına yaşayan Mehmet Öksüz'ün vefatı nedeniyle yakınlarına başsağlığı dileyen Efendioğlu, köy sakinlerinin ve özellikle muhtarların yalnız yaşayan yaşlıları ziyaret etmelerini, ihtiyaçlarını asgari ölçüde gidermelerini istedi. Efendioğlu, "Gerektiğinde kurumlara başvuru noktasında yardımcı olmanızı istiyorum. Kaymakamlık olarak bu konuda gerekli hassasiyeti göstererek yaşlı ve kimsesiz vatandaşlarımızı mağdur etmeyeceğiz" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köy Ziyaretleri Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement