Köylere Oyun Parkları ve Spor Alanları Yapılıyor - Son Dakika
Yerel

Köylere Oyun Parkları ve Spor Alanları Yapılıyor

Köylere Oyun Parkları ve Spor Alanları Yapılıyor

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan “Sağlıklı Yaşam, İyi Gelecek” Projesi yapım işi çalışmaları başladı.

04.07.2014 17:40

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan "Sağlıklı Yaşam, İyi Gelecek" Projesi yapım işi çalışmaları başladı. Proje kapsamında merkeze bağlı köylere spor parkları ve çocuk oyun alanları yapılıyor.

Sosyal kalkınmanın gerçekleştirilmesi ve sosyal refahın artırılması için yürütülen "Sosyal Destek Programı" kapsamında merkeze bağlı Alahacı, Ovacık, Güney, Çongar ve Ayli Köylerinde her yaştan vatandaşın faydalanabileceği alanların çalışmalarına başlandı.

SODES programı kapsamında hibe alan proje 2014 yılı içerisinde tamamlanacak ve yaklaşık 228 bin liraya mal olacak. Haziran ayı içerisinde ihalesi yapılan proje; çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerine katkı sağlayacak.

Köylerde belirlenen alanlarda Proje Koordinatörü Alpay Eyinç ve Kontrolör Peyzaj Mimarı Elif Demirkoparan tarafından yüklenici firmaya yer tesliminde bulunuldu.

Yüklenici firmaya yer tesliminde bulunan teknik ekip görevlilerinden Proje Koordinatörü Alpay Eyinç, "SODES kapsamında İl Özel İdaresi'nce uygulanan 'Sağlıklı Yaşam İyi Gelecek Projesi' kapsamında çocuklar için park, kadınlar için spor alanları yapımı işlerinin startını verdiklerini söyledi. Proje kapsamında merkeze bağlı Ayli, Güney, Çongar, Alahacı ve Ovacık Köylerinde yapılacak işlerin yer tesliminin ilgili firmaya yapıldığını aktaran Eyinç, Temmuz ve Ağustos ayları süresince devam edecek olan inşaat işlerinin Eylül ayı içerisinde bitirilmesinin planlandığını ifade etti. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Köylere Oyun Parkları ve Spor Alanları Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement