Andırın'da Köylü Çocuklar Oyun Parklarına Kavuşuyor - Son Dakika
Yerel

Andırın'da Köylü Çocuklar Oyun Parklarına Kavuşuyor

Andırın\'da Köylü Çocuklar Oyun Parklarına Kavuşuyor

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde, 19 köyde 23 park ve spor alanı oluşturuldu.

01.03.2014 10:14  Güncelleme: 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Andırın Kaymakamlığı ve SODES projeleri kapsamında 19 köyde 23 park ve spor alanı oluşturuldu.

Kaymakam Alper Çifci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın destekleriyle hazırlanan "Yaşasın benim köyümde de park var" projesi kapsamında 4 köy okuluna yeni oyun ve spor parkı kurulduğunu söyledi.

Konumu ve potansiyeli uygun olan okullarda park yapımına devam edileceğini belirten Çifci, "Köyleri daha yaşanabilir hale getirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda köylerdeki okullara yeni park ve spor alanları oluşturmanın yanı sıra çocukların gelişimlerine önemli katkı sağlayacak yeni alanlar da hazırlamanın gayreti içerisindeyiz" dedi.

Öğrencilerin kendilerine ayrılan oyun alanlarında eğlenme fırsatı bulacağını vurgulayan Çifci, köylerde yaşayan çocukların da spor yapma imkanına kavuşacağını kaydetti.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOĞAKA) Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında da "Okullara park kurulsun, çocuklar mutlu olsun" projesinin hazırlandığını aktaran Çifci, "Bu çerçevede de 15 köyde, okul bahçelerine oyun ve spor parkı yapıldı. Böylelikle 19 köyde 23 park ve spor alanı oluşturuldu" diye konuştu. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Andırın'da Köylü Çocuklar Oyun Parklarına Kavuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement